Sari direct la conținut

Iranul anunta ca este pregatit sa intre in discutiile diplomatice pe teme nucleare cu marile puteri

HotNews.ro

Iranul este pregatit sa inceapa discutii diplomatice pe teme nucleare cu marile puteri ale lumii inainte sau dupa alegerile prezidentiale de luna viitoare din Republica Islamica, a anuntat joi negociatorul-sef al administratiei de la Teheran, citat de Reuters.

Saeed Jalili, care este, de asemenea, candidat in cursa prezidentiala, a facut aceasta declaratie dupa discutii cu Inaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe si Politica de Securitate, Catherine Ashton, pe tema disputei nucleare.

„Suntem gata sa continuam discutiile (cu cele sase puteri internationale – n.red.) oricand acestea sunt gata, inainte sau dupa alegerile prezidentiale din Iran… Discutiile vor avea loc in curand”, a declarat Jalili, fara a oferi o data exacta,

in cadrul unei conferinte de presa.

Intalnirea dintre Jalili si Ashton, care supravegheaza negocierile cu Iranul in numele Statelor Unite, Rusiei, Chinei, Frantei, Marii Britanii si Germaniei, a avut loc dupa runda de discutii diplomatice esuate care s-a desfasurat in luna aprilie in orasul Alnaty din Kazakhstan.

Jalili a reiterat faptul ca Iranul nu va renunta la dreptul sau de a desfasura activitati de imbogatire a uraniului. Marile puteri cer Teheranului sa suspende activitatile de imbogatire a uraniului de teama ca ar putea dezvolta arme nucleare. Iranul a neagat in repetate randuri ca ar avea un asemenea obiectiv.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro