Sari direct la conținut

Egipt: Justitia interzice Fratia Musulmana, decizia poate fi atacata in apel

HotNews.ro

Un tribunal egiptean a interzis luni „activitatile” Fratiei Musulmane si a ordonat confiscarea bunurilor influentei miscari din care provine Mohamed Morsi, presedintele islamist destituit de armata la inceputul lunii iulie, scrie AFP.

Dupa destituirea si arestarea lui Morsi, noile autoritati instalate de armata au reprimat in sange manifestatiile partizanilor acestuia si au arestat principalii lideri ai Fratiei Musulmane.

Decizia tribunalului reunit de urgenta, luni, se aplica atat miscarii – care nu are nicio existenta legala – cat si Asociatiei Fratiei Musulmane, un ONG creat sub presedintia lui Morsi si acuzat ca serveste drept fatada pentru miscare, dar si pentru „toate organizatiile care emana sau sunt finantate de ea”.

Partidul Libertatii si Justitiei, bratul politic al Fratiei Musulmane, a castigat confortabil alegerile legislative de la finele lui 2011.

Si partidul ar putea intra sub incidenta deciziei justitiei, la fel ca si Alianta impotriva loviturii de stat, organizatia pro-Morsi care anima miscarea de protest impotriva noilor autoritati.

Decizia justitiei poate fi atacata in apel.

Implacabila represiune care vizeaza Fratia Musulmana si partizanii lui Morsi a cunoscut punctul maxim de violenta in 14 august, cand armata si politia au distrus tabara instalata de mii de islamisti care cereau revenirea la putere a primului presedinte democratic ales al tarii.

In aceste violente si in saptamana care a urmat, peste o mie de persoane au murit, in mare parte manifestanti pro-Morsi. In acelasi timp, peste 2.000 de membri ai Fratiei Musulmane au fost arestati.

Lideii miscarii sunt in prezent fie in puscarie fie se ascund iar averile le-au fost confiscate saptamana trecuta.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro