Sari direct la conținut

Curtea de arbitraj din Sankt-Petersburg autorizeaza evacuarea consulatului general al Poloniei

HotNews.ro

Curtea de arbitraj din Sankt-Petersburg a emis marti un ordin care permite evacuarea consulatului polonez din cauza datoriilor neplatite, relateaza agentia Tass, citata de Mediafax.

In ultimii 20 de ani, diplomatii polonezi nu au platit chiria. Valoarea totala a notei de plata a ajuns la 1,2 milioane de dolari, suma calculata pe ultimii trei ani, aceasta fiind perioada maxima pentru care pot fi recuperati banii conform legii.

„Emiterea ordinului nu inseamna ca lichidatorii vor fi implicati in mod automat”, a declarat Andrei Cernih, seful echipei juridice a Inpredservis, compania de stat care deserveste misiunile straine.

Compania a trimis o propunere consulatului general al Poloniei de reluare a negocierilor pentru cautarea unei solutii diplomatice la aceasta problema, a declarat el. adaugand ca nu a primit niciun raspuns pana in prezent.

Consulatul polonez refuza sa comenteze situatia.

In februarie, tribunalul a ordonat consulatului general polonez sa isi achite datoria.

Reclamantul sustine ca Uniunea Sovietica si Polonia au semnat un acord interguvernamental in 1983, in conformitate cu care doua cladiri au fost ocupate de consulatul general. Totusi, Polonia s-a retras din acord unilateral in 1993 si nu s-a convenit asupra unei noi chirii de atunci.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro