Sari direct la conținut

Mihail Saakasvili, stropit in fata cu apa de un ministru ucrainean

HotNews.ro

Ministrul de Interne al Ucrainei, Arsen Avakov, i-a aruncat pe fata apa dintr-un pahar lui Mihail Saakasvili, fost presedinte al Georgiei si actual guvernator al regiunii Odesa, in cursul unei sedinte tensionate la care asista si presedintele ucrainean, Petro Porosenko, scrie ziarul The Guardian.

Arsen Avakov a transmis pe pagina sa de Facebook ca Mihail Saakasvili devenise „isteric” in cursul reuniunii Consiliului National pentru Reforma, tipand la el si insultandu-l.

„M-am abtinut sa il lovesc, dar i-am aruncat apa in fata”, a declarat Avakov, citat de ziarul The Guardian.

„Nu am mai vazut de mult un asemenea populist. Nimeni nu mai putea spune nimic, el intrerupea pe toata lumea, inclusiv pe presedinte”, a argumentat ministrul ucrainean de Interne.

Dupa incident, Mihail Saakasvili i-a criticat dur pe Arsen Avakov si pe premierul Arseni Iateniuk. „Premierul m-a numit un parvenit, mi-a cerut sa parasesc Ucraina; nici macar nu vreau sa mai repet mizeriile pe care mi le-a adresat. Eu am vazut multi premieri si presedinti, iar la sedintele informale se intampla multe lucruri. Dar la o reuniune de asemenea nivel, la care era prezent presedintele, la care erau toti membrii Guvernului, nu am vazut niciodata astfel de comportamente”, a spus Saakasvili.

Presedintele Petro Porosenko l-a numit pe Mihail Saakasvili guvernator al regiunii Odesa in mai.

Incidentul intervine dupa o bataie generalizata care a avut loc saptamana trecuta in plenul Parlamentului Ucrainei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro