Sari direct la conținut

VIDEO Noul secretar general al ONU, Antonio Guterres, si-a inceput mandatul cu un apel pentru pace

HotNews.ro
Antonio Guterres, Foto: Captura YouTube
Antonio Guterres, Foto: Captura YouTube

Noul secretar general al ONU, Antonio Guterres, si-a inceput duminica mandatul in fruntea organizatiei internationale cu un apel pentru pace in lume, transmite agentia EFE, citata de Agerpres.

„Azi, de Anul Nou, cer tuturor sa urmarim acelasi scop: sa facem din pace prioritatea noastra”, a declarat Guterres, in primul sau mesaj ca sef al ONU.

Fara a mentiona niciun conflict in mod aparte, diplomatul portughez a pledat pentru o incetare a focului pe „campurile de lupta” pentru a trece la negocieri menite a conduce la „solutii politice”.

„Pacea trebuie sa fie obiectivul si ghidul nostru”, a spus Guterres, intr-un mesaj video inregistrat in engleza, franceza, spaniola si portugheza.

Noul secretar general al ONU a intrebat ce poate face comunitatea internationala pentru a ajuta milioanele de oameni care traiesc „prinsi in razboaie care nu par a avea sfarsit”.

„Din aceste razboaie nimeni nu iese invingator, toti pierd”, a deplans Guterres, care a denuntat in mod special impactul asupra populatiei civile.

„Sa facem din 2017 un an al pacii”, a conchis, in prima zi a mandatului sau de secretar general al ONU, Antonio Guterres.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro