Sari direct la conținut

Labradorul lui Putin a salvat un parc din Sankt-Petersburg

HotNews.ro

De mai multi ani, locatarii catorva blocuri din Sankt-Peterburg s-au luptat fara succes pentru pastrarea, in curtea interioara a complexului de locuinte , a unui parculet frumos amenajat, cu bancute, mese pentru, loc de joaca pentru copii. Nimic nu a ajutat, pana cand unuia din locatari nu i-a venit ideea sa boteze parculetul Gradina lui Putin si sa instaleze in mijlocul lui sculptura cainelui prezidential, labradorul Koni, scrie presa rusa.

Istoria a inceput in urma cu 15 ani, odata cu darea in functiune a primelor apartamente. Pe spatiul liber dintre blocuri se intentiona construirea unei poste, dar lipsa banilor a amanat lucrurile. Plini de initiativa, cetatenii au decis sa curete singuri locul viran si sa amenajeze un parc. Au pus flori, au sadit arbori, unii in cinstea nasterii copiilor.

Intre timp, municipalitatea si-a adus aminte de teritoriul respectiv si a trimis la fata locului un grup de reprezentanti. Functionarii statului au studiat problema, au facut unele masuratori, au invitat mai multi oameni de afaceri si au disparut.

In 2005, pe neasteptate, parcul a fost ingradit cu panouri ale unei firme de constructii. Ideea cu posta cazuse: noul proiect viza o cladire de birouri. Locatarii s-au revoltat, au depus plangeri la tribunal, iar santierul a fost inchis pana la clarificarea situatiei.

Si a venit ideea salvatoare. In prezent, sculptorul angajat sa o importalizeze pe Koni munceste de zor.

„Credeti ca nu ne-a fost frica sa trecem la fapte? Ne-a fost. Existau numeroase riscuri. In curtea noastra au intrat hoti, sa „testeze” terenul, au intrat si masini cu numere diplomatice, au venit tot felul de figuri ciudate. Am fost intrebati de unii si de altii care este rostul monumentului dedicat cainelui lui Putin? La inceput au existat indoieli. Acum, spiritele s-au calmat. Cert este ca labradorul Koni ne-a ajutat sa salvam parculetul, sa-i determinam pe oamenii statului sa priveasca altfel problema spatiilor verzi”, au explicat locatarii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro