Sari direct la conținut

Punctele de frontiera din nordul Greciei sunt inchise sau partial inchise

HotNews.ro

Ministerul de Externe ii atentioneaza pe romanii care intentioneaza sa calatoreasca in Grecia ca punctele de trecere a frontierei din nordul acestei tari sunt inchise sau partial inchise din cauza masurilor de protest declansate de fermierii elenii, dar si a inrautatirii conditiilor meteorologice din zona, informeaza un comunicat remis HotNews.ro.

Punctul de frontiera Promahonas este inchis. La fel si punctul de frontiera Exochi, aflat lânga orasul Drama, in nordul Greciei, la frontiera cu Bulgaria, care urmeaza sa fie inchis din cauza conditiilor meteo. Punctul de frontiera Doirani, din prefectura Kilkis, la frontiera cu Republica Macedonia, este inchis inca de luni.

La punctul de trecere a frontierei Ormenio, frontiera cu Turcia, granita este deschisa partial, autovehiculele stationate putând trece la un interval de aproximativ 3 ore, doar daca sunt echipate pentru iarna si au lanturi la roti. De asemenea, la Punctul de frontiera Kipi, granita cu Turcia, se inregistreaza dificultati la tranzit.

In plus, in zona de nord a Greciei, pe autostrada Ignatia, dar si in prefecturile Halkidiki, Florina, Kilkis si Grevena sunt inregistrate mai multe blocaje rutiere din cauza numarului mare de masini agricole ale fermierilor locali. Blocaje rutiere se inregistreaza si pe tronsonul de autostrada Salonic – Atena, unde sunt ridicate mai multe baraje ale fermierilor eleni.

MAE precizeaza ca situatia de la punctele de frontiera din nordul Greciei se poate modifica de la o ora la alta.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro