Sari direct la conținut

Bulgaria intentioneaza sa patenteze rachiul in UE

HotNews.ro

Bulgaria va incerca sa patenteze rachiul in Uniunea Europeana ca bautura nationala, in incercarea de a diminua taxele si a limita productia ilegala, potrivit Novinite.com.

Procedura a fost discutata cu ministrul Finantelor, Simeon Djankov, si se afla in analiza Ministerului Economiei.

Masura ar putea avea efecte benefice pentru producatorii locali si bugetul de state, dincolo de semnificatia pe care o are pentru traditiile nationale.

In primul rand, patentarea bauturii ar face astfel incat Bulgaria sa poata impune acciza pe rachiu, iar in al doilea rand, potrivit reprezentantilor Camerei Nationale a cultivatorilor de vita de vie si producatorilor de vin, ar duce la limitarea producerii ilegale, ducand astfel la venituri mai mari la stat.

Potrivit datelor camerei, oficial exista 1.100 de producatori de bauturi alcoolice cu licenta, in timp ce numarul real se apropie de 20.000.

O reducere a pietei ilegale a alcoolului ar putea imbunatati calitatea bauturilor consumate in Bulgaria, insa in acelasi timp ar putea afecta o parte din producatorii independenti, care fac unele dintre cele mai bune rachiuri din tara.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro