Sari direct la conținut

VIDEO A murit Theodore Sorensen, autorul discursurilor lui John F. Kennedy si principalul sau consilier

HotNews.ro

Theodore Sorensen, cel care a fost responsabil pentru multe dintre discursurile si articolele presedintelui american John F. Kennedy, consilier al acestuia timp de 11 ani, a murit duminica, la varsta de 82 de ani, potrivit editiei electronice New York Times.

Acesta a murit in urma unor complicatii aparute dupa un atac cerebral.

Sorensen este cunoscut pentru ca a lucrat la anumite pasaje celebre din retorica lui Kennedy, intre acestea numarandu-se proclamarea din 1961 de la discursul inaugural: „torta a fost data mai departe unei noi generatii de americani”, dar si provocarea lansata de presedinte catre cetateni: „Intreaba nu ce poate face tara pentru tine, intreaba ce poti face tu pentru tara ta.”

Rivalul lui Kennedy, Richard Nixon, declara in 1962 ca Sorensen detine un „har rar”: talentul de a gasi fraze care sa penetreze psihicul american.

Sorensen spunea la un moment dat ca probabil titlul necrologului sau include fraza: „Theodore Sorenson, autorul discursurilor lui Kennedy”, gresindu-i astfel numele si etichetand eronat munca sa in preajma presedintelui.

„Nu am fost niciodata numai un scriitor de discursuri”, a mentionat el intr-un interviu din 2007.

Sorensen a fost consultant si scriitor pentru Kennedy din 1953, cand acesta a fost ales senator de Massachusettes, pana la asasinatul din noiembrie 1963.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro