Sari direct la conținut

O serie de anchete au fost declansate in SUA, dupa protestul studentilor inscrisi in programul Work&Travel

HotNews.ro

Departamentul Muncii si Departamentul de Stat al SUA au deschis o serie de anchete privind conditiile de munca de la o fabrica de ambalare a ciocolatei din Pennsylvania, unde sute de studenti straini, printre care si romani, beneficiari ai programului american Work & Travel, au protestat saptamana trecuta, potrivit New York Times.

Compania Hershey, cel mai mare producator de ciocolata din America de Nord, a raspuns marti plangerilor venite din partea studentilor, oferindu-le o zi de evenimente educationale, la sediul central al companiei.

Kirk Saville, un purtator de cuvant al companiei Hershey, a declarat ca firma a cerut, angajatorului, o unitate de ambalare a ciocolatei, sa ofere studentilor straini o saptamana libera, pentru ca acestia sa poata calatori si vizita mai multe obiective turistice din Statele Unite.

„Am fost dezamagiti sa aflam ca unii dintre studenti au fost nemultumiti de elementele de schimb cultural ale programului”, a spus domnul Saville. „Dorim sa ne asiguram ca toti studentii vor avea parte de o experienta pozitiva in cadrul acestui program si vor parasi Statele Unite cu o mai buna intelegere a companiei Hershey”, a adaugat purtatorul de cuvant.

Aproximativ 400 de studenti, care provin din tari precum China, Nigeria, Romania si Ucraina, lucreaza la uzina Palmyra in cadrul programului Work&Travel infiintat de catre Departamentul de Stat si desfasurat pe perioada vacantei de vara. Programul le permite sa lucreze timp de doua luni si apoi sa calatoreasca in Statele Unite.

Leni Fortson, un purtator de cuvant al Departamentului Muncii, a declarat ca inspectorii au deschis doua anchete, in care vor fi investigate plangerile studentilor privind salariile si conditiile de munca. O echipa formata din patru reprezentanti ai Departamentului de Stat a sosit miercuri la Hershey pentru a discuta cu studentii si cu angajatorii.

Cei circa 400 de studenti straini erau pusi sa ridice cutii grele si sa impacheteze dulciuri la o linie de productie rapida, multi dintre ei fiind nevoiti sa munceasca in ture de noapte.

Dupa ce li se deduceau din salariu taxele asociate programului si pentru chirie, multi dintre ei nu castigau destui bani nici macar pentru a acoperi cheltuielile facute in tarile de origine pentru obtinerea vizei, au sustinut studentii care au protestat saptamana trecuta in fata fabricii din Palmyra (Pennsylvania), unde se impacheteaza bomboane pentru compania Hershey.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro