Sari direct la conținut

Dick Cheney: I-am spus presedintelui Bush sa bombardeze Siria in 2007

HotNews.ro
Dick Cheney, Foto: Agerpres
Dick Cheney, Foto: Agerpres

Fostul vicepresedinte american Dick Cheney scrie in cartea sa de memorii ca presedintele George W. Bush a respins, in 2007, propunerea sa de a bombarda un reactor nuclear suspect aflat in Siria, transmite FoxNews. Avioanele israeliene au atacat si distrus respectivul reactor ceva mai tarziu, in acelasi an.

Potrivit New York Times, Cheney a scris ca a fost „o voce singulara” in Administratia lui Bush ce sustinea atacarea militara a Siriei. Alti consilieri de la Casa Alba aveau retineri fata de o astfel de operatiune din cauza „informatiilor gresite pe care le-am primit in legatura cu depozitele de arme de distrugere in masa din Irak”, inainte de invazia din 2003 a tarii din Golful Persic.

Avioanele de lupta israeliene au distrus reactorul nuclear sirian in acelasi an.

Marturisirile lui Cheney apar in cartea sa de memorii, „In My Time: A Personal and Political Memoir”, ce va fi publicata saptamana viitoare.

In autobiografia sa, Cheney se refera si la problemele de sanatate cu care s-a confruntat, inclusiv cateva atacuri de cord, precum si la o scrisoare de demisie pe care a tinut-o permanent intr-un seif, in cazul in care boala il impiedica sa-si mai exercite functiile.

Cheney o acuza de „naivitate” pe fosta secretara de stat Condoleezza Rice si e de parere ca fostul sef al diplomatiei americane, Colin Powell, a incercat sa-l submineze pe Bush „prin criticarea politicilor Administratiei in fata unor oameni din afara guvernului”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro