Sari direct la conținut

Valoarea nominala a Timbrului Verde nu mai apare pe factura

HotNews.ro

Incepand cu data de 13 februarie 2011, valoarea nominala a Timbrului Verde care apare pe factura la fiecare echipament electric sau electronic (EEE) nu va mai fi vizibila, conform unui comunicat transmis de Ecotic. Aceste costuri vor trebui sa fie inglobate in pretul de vanzare al echipamentului, fara a mai fi evidentiat separat pe factura.

Producatorii au in continuare obligatia de a realiza raportari catre autoritatile in domeniu si catre organizatiile de preluare, dar si de a vira valoarea remuneratiei pentru finantarea gestionarii DEEE catre organizatiile colective sau de a organiza si finanta direct gestionarea DEEE.

Cea mai mare valoare a timbrului verde este pentru frigidere mari si congelatoare – in jur de 24 lei, pentru masinile de spalat rufe, masinile de gatit si cuptoarele electrice valoarea se afla in jurul sumei de 10 lei, pentru un cuptor cu microunde sau un aparat de aer conditionat valoarea medie este de 5 lei, iar un telefon, fix sau mobil, are o valoare a timbrului verde in jur de 1 leu.

Cititi pe WebPR.ro lista EEE pentru care producatorii trebuie sa gestioneze colectarea

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro