Sari direct la conținut

De ce politicienii romani mint cand spun ca economistii nu au anticipat criza

Romania obiectiva

Pentru ca toata clasa politica spune pe toate drumurile ca nu se stia de criza, ca n-au previzionat-o si alte asemenea prostii sa demonstram ca este o minciuna sfruntata. Noi avem propria noastra criza care se suprapune peste cea mondiala si numai cine n-a vrut n-a stiut. I

6 Iun. 2008 – Ilie Serbanescu

„Suntem in pragul unei crize. Poate izbucni peste o luna sau anul viitor. Va trebui sa strangem cureaua in 2009, pentru a acoperi gaurile produse in economie de aceste masuri populiste. Nu poti stimula cresterea consumului in conditiile in care acesta a ajuns sa reprezinte 93% din Produsul Inter Brut”

Liviu Voinea – aceeasi sursa

„Aceasta masura vine intr-un moment foarte prost pentru economie, intrucat cheltuielile din bugetul de stat au crescut foarte rapid in comparatie cu veniturile colectate. Reducerea contributiilor va aduce mai multi bani in piata ceea ce va duce la cresterea cheltuielilor si la cresterea dezechilibrului economic. Avem foarte multe sanse sa intram in criza”

27 Iun 2008 – Mugur Isarescu

„Viteza de de dezvoltare a creditului de consum este excesiv de ridicata si devine riscanta atat pentru banci, cat si pentru macroeconomie.”

23 Septembrie 2008 – Florin Pogonaru

„Criza internationala va afecta si economia romaneasca, mai ales domeniile cu grad ridicat de indatorare, cele mai expuse fiind sectorul constructiilor si al dezvoltarilor imobiliare”

Citeste restul materialului si comenteaza pe Romania obiectiva.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro