Sari direct la conținut

Cartoon Network va prezinta…

Dan Popa's Weblog

Dupa ce mi-am luat pastila de memorie, mi-am amintit imediat. Avem un Consiliu Economic Consultativ (CEE), format din inteleptii Pamantului, care ar trebui sa gandeasca solutii. Emil Boc declarase fericit, in decembrie 2009, ca va alcatui un grup consultativ format din experti ai BNR, Academie, plus societatea civila, pentru a fi “sprijinit” cu privire la problemele de criza cu care se confrunta Romania. Argumentul? E nevoie de CEE “pentru a veni pe masa guvernului cu cea mai buna expertiza” si a prezenta in fata Parlamentului “cele mai bune solutii pe care romanii le asteapta in acest moment sa fie rezolvate”. Ce se mai aude de soarta consiliului aluia?, se intreaba Dan Popa pe blogul lui.

Asta e cea mai buna expertiza si astea sunt cele mai bune solutii pe care romanii le asteapta? Bine ca pastila de memorie si-a terminat efectul si ca, din fericire, iar am uitat tot.

Dupa ce mi-am luat pastila de luciditate, am vazut asa: Guvernul a semnat o intelegere cu FMI, CE si BM. Au zis c-o sa faca si c-o sa dreaga. Nu au facut si nici de dres nu au dres nimic. FMI, CE, BM au fost intelegatori si au lasat de la ei, dar au atras atentia sa nu umble la cota si nici sa nu dea stimulente ca se strica jucaria. PDL nu pricepe si tocmai asta vrea sa faca.

Fara nicio strategie in afara celei de a lua de oriunde si cu orice pret bani, Guvernul PDL pare sa fi compromis notiunea de solutie inteligenta. Au reusit sa enerveze si sa streseze fiscal tot ce le iese in cale si in primul rand mediul de business.

PSD profita si vine cu solutii opuse, dar la fel de proaste dibace. Ei vor Puterea si atunci evident ca musai e sa promita bani, impozite mici, cresterea cu 25% a salariilor bugetarilor samd. Nu am zarit printre propunerile lor lansarea unei navete spatiale si nici acordarea a 25.000 de euro romanilor care se intorc in tara, asa ca am fost putin dezamagit.

PNL pare mai articulat in propuneri, dar se confrunta cu o mare buba. In ultima parte a lui 2008 au cam poştit bugetul, ducand deficitul bugetar in balarii. Ce ne garanteaza ca nu vor face la fel daca ajung iar la putere?

BNR nu afiseaza solutii, intrucat vorba oficialilor institutiei, BNR e independenta. Nu dam si nu primim sugestii. Corect, pana la un punct. Off the record, se plang de incompetenta Guvernului. On the record, BNR este atenta si urmareste cu atentie evolutiile pe plan intern.

Am intrebat circa 15 persoane (membri ai Guvernului, analisti, profesori de economie, apropiati ai BNR) cum vad ei programele de guvernare ale partidelor si mi-au confirmat tristetea. Rapunsurile lor le veti gasi azi/maine pe Contributors si pe HotNews.ro

Intre timp, lumea savureaza stenogramele unui borfas si barfeste pe marginea “batraneilor” si a “golanasilor”, razand cu gura la urechi de cat jeg sunt in stare unii sa emane.

Bancherii se plang ca firmele mici dau faliment pe capete si ca le suie costul riscului. Firmele mici se plang ca bancile nu le ajuta si ca sunt hulpave. Asteptarile sunt mari, prostia e cat casa, derizoriul pare sa controleze tot.

Desenul animat cu Mickey Mousee pe terminate. Urmeaza Fred si Barney, stay tuned!

Comenteaza pe blogul lui Dan Popa

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro