Sari direct la conținut

Victor Ponta: Nu se pune problema unui Guvern din care sa faca parte si UDMR. Guvernul pe care urmeaza sa il conduc nu va fi unul impotriva minoritatilor

HotNews.ro

​UDMR nu va face parte din Guvern, iar parlamentarii Uniunii nu vor vota noul Cabinet in plen, „nici nu am cerut acest lucru”, a declarat luni dimineata premierul desemnat Victor Ponta, dupa o intalnire cu liderii UDMR. „Nu se pune problema unui Guvern din care sa faca parte si UDMR”, a afirmat Ponta, subliniind insa ca este firesc sa existe un dialog cu Uniunea. „Guvernul pe care urmeaza sa il conduc nu va fi unul impotriva minoritatilor, iar adoptarea legii minoritatilor este un punct de bifat in aceasta legislatura”, a adaugat Ponta.

„La nivelul comisiilor sunt convins ca parlamentarii UDMR vor vota in functie de prestatia fiecarui ministru”, a mai spus premierul desemnat.

Victor Ponta a mai declarat ca minorităţile naţionale trebuie să fie reprezentate în continuare în Parlament, el precizând că reprezentarea lor nu va fi afectată de modificarea legii electorale în sensul introducerii votului uninominal pur: „E un lucru clar între noi: minorităţile trebuie să fie reprezentate în continuare în Parlament pe sistemul actual”.

„Propunerea noastră de modificare a legii electorale, care priveşte intrarea în Parlament a celui care ocupă primul loc în colegiu, nu afectează în niciun fel, întăreşte dacă vreţi, sistemul special de alegere a reprezentanţilor minorităţilor naţionale în Camera Deputaţilor”, a subliniat Ponta.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro