Sari direct la conținut

VIDEO Ion Iliescu despre candidatura lui Sorin Oprescu la prezidentiale in 2014: Este aut din joc

HotNews.ro
Ion Iliescu (foto arhiva), Foto: Agerpres
Ion Iliescu (foto arhiva), Foto: Agerpres

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, este de parere ca primarul Sorin Oprescu este „aut” din punctul de vedere al candidaturii sale la prezidentialele din 2014, in sensul in care acesta nu face parte din Uniunea Social Liberala, transmite Agerpres.

„Aici sunt mai multe consideratii care trebuie respectate, adica este o istorie care s-a croit in ultimii doi ani de zile in legatura cu alianta muncii si capitalului, adica expresia politica a muncii – PSD si expresia politica a capitalului – PNL. Aceste partide care s-au aflat in opozitie multa vreme in istoria noastra politica recenta si-au dat mana pornind de la o platforma comuna si un interes national comun, inclusiv prezenta unui factor perturbator – dl. Basescu si gruparea sa. Si faptul ca au reusit liberalii si PSD-ul sa realizeze impreuna cu conservatorii o alianta care, iata, s-a si concretizat la alegeri e un lucru de apreciat.

Asa ca dl Oprescu este aut din acest joc, nefacand parte din alianta aceasta politica, iar alianta este obligata sa-si respecte un angajament”, a declarat marti Ion Iliescu la Fundatia Europeana Titulescu.

Potrivit acestuia, daca unul dintre cele doua partide va considera ca situatia este altfel, acesta va judeca.

Intrebat daca da sanse USL pana in 2014, Ion Iliescu a raspuns: „Mai mult ca sigur”. „‘Rezultatele de la ultimele alegeri au aratat ca nu este o majoritate speciala, de conjunctura si ca reflecta realitatea”, a argumentat fostul sef de stat.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/player’; if(typeof flowplayer == ‘undefined’) { document.write(”); } var domain = document.domain; var domain_split = domain.split(‘.’); var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1]; document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/e8af7a8794c73e76f74421fb47336b26/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”)); content channel

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro