Sari direct la conținut

Ilie Sarbu: Posibila sesiune extraordinara a Parlamentului dupa 25 august, pentru modificarea Constitutiei

RFI Romania

Parlamentul s-ar putea reuni intr-o sesiune extraordinara dupa data de 25 august, pentru a adopta legea privind modificarea Constitutiei, spune la RFI liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu. El crede ca o data „potrivita” pentru organizarea referendumului ar fi sfarsitul lunii octombrie.

Ilie Sarbu considera ca referendumul pentru modificarea Constitutiei ar putea avea loc in octombrie: „Nu e stabilit foarte clar, dar eu cred ca luna potrivita ar fi sfarsitul lunii octombrie. Noi am discutat de principiu, probabil ca vom avea o sesiune extraordinara. Noi, oricum, pe 25 sau in jurul lui 25 august ne intoarcem la Parlament, avem comisii, avem activitati, deci s-ar putea foarte bine face in acea saptamana sesiune speciala, extraordinara, ca sa putem promova legea si dupa aceea, sigur, sa-si urmeze cursul. E vorba de zile in care trebuie sa stea, sa mearga la Curte si sa putem face referendumul la sfarsitul lunii octombrie”.

Liderul senatorilor PSD e de parere ca proiectul „poate intra si la 1 septembrie (in sesiune extraordinara-n.r.), fara nici o problema, intr-o saptamana poate fi trecuta si e timp si atunci. Dar daca tot ne reunim pe 25 august sau dupa 25 august, e in cutuma Parlamentului ca toate comisiile de specialitate sa se intalneasca, sa treaca rapoartele, ca pe data de 1 sa putem intra sa functionam din plin”.

Pe de alta parte, Ilie Sarbu le raspunde parlamentarilor PDL, care s-au plans ca le-au fost respinse toate amendamentele la modificarea Constitutiei: „Puterea actuala face mult mai putin decat au facut ei cand au fost la Putere, in sensul acesta, al respingerii, al nominalizarii in diverse functii, abuzul la ei era mult-mult mai dur decat acum. Acum, lucrurile sunt destul de… nu vor sa participe, nu vor sa accepte propunerile noastre, e cu totul alt aspect, alt dialog”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro