Sari direct la conținut

Klaus Iohannis va participa la manifestarile prilejuite de Ziua Unirii de la Iasi

HotNews.ro

Presedintele Klaus Iohannis va participa, la Iasi, la manifestarile prilejuite de Ziua Unirii Principatelor Romane, el urmand sa ajunga la Iasi direct de la Chisinau, unde va face o vizita oficiala in perioada 22-23 ianuarie.

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Iasi, Cristian Adomnitei, a declarat miercuri, pentru Mediafax, ca presedintele Klaus Iohannis va ajunge la Iasi pe 24 ianuarie, pentru a participa la manifestarile organizate in oras de Ziua Unirii.

Seful statului va veni la Iasi direct de la Chisinau, unde se va afla in perioada 22-23 ianuarie, aceasta fiind prima vizita externa a sefului statului.

In ultimii trei ani, fostul presedinte Traian Basescu nu a participat la manifestarile de Ziua Unirii de la Iasi. Ultima prezenta a acestuia la manifestarile de Ziua Unirii a fost in 2011, cand a fost huiduit de multime, atat pe parcursul discursului, cat si in momentul in care a fost intonat imnul de stat.

Primaria Iasi nu a comunicat deocamdata programul manifestarilor oficiale care vor fi organizate pe 24 ianuarie in Piata Unirii din municipiu. In ultimii ani, programul evenimentului a cuprins depuneri de coroane la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, discursuri ale oficialitatilor, defilarea militarilor, precum si Hora Unirii.

Primarul PSD Gheorghe Nichita nu a precizat pana in prezent daca premierul Victor Ponta va fi prezent la manifestarile ce vor fi organizate la Iasi, pe 24 ianuarie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro