Sari direct la conținut

Replica lui Iliescu in dosarul Hayssam: Referirile jignitoare ale lui Traian Basescu sunt inacceptabile si vadesc un caracter artagos, primitiv

HotNews.ro

Ion Iliescu respinge acuzatiile formulate de Traian Basescu, potrivit carora Omar Hayssam se plimba cu avionul prezidential, in perioada mandatului fostului sef al statului, caracterizand afrimatiile actualului presedinte drept „jignitoare”, „inacceptabile” si „vadind un caracter artagos, primitiv”.

„Declaratia presedintelui Basescu in legatura cu dezvaluirile din cartea “Pradarea Romaniei”, scrisa de scriitorul romano-american Victor Gaetan impreuna cu fostul procuror Ciprian Nastasiu, este o mostra de procedeu necinstit specific”, scrie Iliescu, pe blogul lui.

Replica lui Ion Iliescu la afirmatia lui Traian Basescu – „Hayssam se plimba cu Iliescu in avion”:

  1. Spre deosebire de Traian Basescu eu nu am avut nicio relatie personala cu Hayssam. Nu a fost niciodata la mine in vreo audienta.
  2. Nu a existat  “avion prezidential”, ci foloseam avioanele puse la dispozitie, cu plata, de catre societatea Romavia – uneori foloseam avioane TAROM.
  3. Oamenii de afaceri sau grupurile de ziaristi nu faceau parte din delegatiile oficiale, ci insoteau, cu prilejul unor vizite, delegatiile oficiale conduse de presedinte.
  4. Grupurile de oameni de afaceri erau propuse de Camera de Comert, respectiv de Asociatiile patronale, in functie de interesele lor in tarile vizitate, platindu-si toate cheltuielile.
  5. Aceasta se facea pe baza de reciprocitate: sefii respectivelor state ce vizitau Romania, la randul lor erau insotiti de grupuri de oameni de afaceri. Cu acest prilej se organizau intalniri, de regula la Camera de Comert, unde erau uneori invitati si sefii de state aflati in vizita, pentru a adresa mesaje oamenilor de afaceri.

„De aceea, referirile jignitoare ale lui Traian Basescu sunt inacceptabile si vadesc un caracter artagos, primitiv.

Din pacate, el nu a facut asemenea actiuni, utile si necesare tarii. Mandatul sau a insemnat un puternic regres in planul promovarii intereselor tarii pe plan extern”, sustine Ion Iliescu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro