Sari direct la conținut

Marko Bela: Legea educatiei nu este un pretext de a iesi din coalitie

HotNews.ro

Presedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat, sambata, la Targu Mures, inainte de sedinta Consiliului Permanent, ca pentru el Legea educatiei nu este un pretext de a iesi din coalitie, ci un punct extrem de important in programul de guvernare, transmite Mediafax.

„Legea invatamantului in continuare este cheia solutiei sau situatiei si vrem sa se gaseasca zilele urmatoare garantii pentru a adopta Legea invatamantului. Sunt presedintele UDMR si incerc sa fac declaratii in numele acestei organizatii, in rest colegii au posibilitatea sa isi spuna propria opinie.

Domnul Frunda voia sa ne scoata din aceasta coalitie de la inceput, eu nu vreau sa ies din coalitie, ci vreau sa gasesc solutii inclusiv pentru Legea invatamantului. Pentru mine Lege invatamantului nu este un pretext de a iesi din coalitie, ci este un punct extrem de important in programul de guvernare. Daca reusim in continuare sa adoptam aceasta lege este in ordine, daca nu, acest lucru inseamna ca nu s-a indeplinit programul de guvernare”, a spus Marko Bela.

Intrebat daca are vreo recomandare pentru Consiliul Permanent, acesta a subliniat ca intentia cu care a convocat acest for este de a se face o analiza foarte serioasa a situatiei.

„Nu am venit cu recomandari, am venit cu intentia de a face o analiza foarte serioasa a situatiei. Deci noi ne-am angajat la guvernare cu un anumit program comun, si anume raspunsul la criza economica, continuarea reformei generale – importanta pentru toata societatea – si bineinteles largirea drepturilor minoritatilor. Daca aceste conditii se intrunesc in continuare, atunci mergem mai departe. Daca nu, atunci nu putem merge mai departe cu aceasta coalitie. Din acest punct de vedere Legea invatamantului in continuare este cheia situatiei”, a spus el.

„Vom adopta o pozitie a UDMR in aceasta problema, aceasta inseamna ca vom lua o decizie”, a spus Marko.

Sedinta Consiliului Permanent al UDMR, convocata de presedintele formatiunii, Marko Bela, a inceput, sambata, la Targu Mures, in cadrul acesteia urmand sa fie analizata situatia creata in urma deciziei Curtii Constitutionale privind asumarea raspunderii Guvernului pe Legea Educatiei.

Decizia Curtii Constitutionale a creat nemultumiri in partidul lui Marko Bela si a dat unda verde dizidentilor din UDMR care sunt impotriva guvernarii. Liderii UDMR critica prestatia partenerilor de Coalitie si lipsa mobilizarii acestora pentru adoptarea legilor prioritare. Conform unor surse parlamentare, se asteapta ca udemeristii sa le ceara partenerilor de Coalitie un termen limita pentru adoptarea celor trei legi cerute de FMI.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro