Sari direct la conținut

Comisie de urbanism ilegala la Primaria Busteni

Monitorul

Din aceasta comisie facea parte si arhitectul Dan Manea, care aviza doar documentatiile beneficiarilor pentru eliberarea certificatelor de urbanism si a autorizatiilor de constructie intocmite personal. In schimb, celor care nu apelau la serviciile sale de arhitect le erau refuzate sistematic si fara temei legal documentatiile respective.

Interesant este ca arhitectul Manea este cel care, in calitate de vicepresedinte al Ordinului Arhitectilor din Romania, Filiala Prahova, a facut toate demersurile privind impactul negativ pe care il au imobilele etajate in Sinaia, desi chiar el le proiecteaza! In urma sesizarilor primite de la cetateni, Directia de Urbanism a Consiliului Judetean Prahova a facut un control la Primaria Busteni,

unde s-a constat ca in cadrul Serviciului pentru Amenajarea Teritoriului si Urbanism s-a constituit un colectiv tehnic cu incalcarea Legii 50/1991 si a Ordinului MTCT 1430/2005.

In consecinta s-a dispus primariei reanalizarea componentei acestui colectiv tehnic astfel incat membrii sai sa apartina aparatului propriu de functionari publici si sa stabileasca un regulament clar in ceea ce priveste modul de lucru si atributiile colectivului respectiv.

Totodata, pana la constituirea unei Comisii Tehnice de Amenajarea Teritoriului si Urbanism a orasului Busteni (pentru avizarea din punct de vedere tehnic a documentatiilor urbanistice de tip PUD, PUZ, studii de fundamentare etc), toate documentatiile urbanistice vor fi trimise spre analiza si avizare Comisiei Tehnice de Amenajarea Teritoriului si Urbanism a judetului Prahova.

Cu alte cuvinte, arhitectul Dan Manea nu mai are atributiile unui „jupan” in Busteni, fiind scos astfel dintr-un evident conflict de interese.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro