Sari direct la conținut

Cartier rezidential la tara

Monitorul de Prahova

In comuna prahoveana Gorgota, mai exact in satul Poienarii Apostoli, cel putin teoretic, in 2009 ar trebui sa fie ridicat un intreg cartier rezidential. Profitand de faptul ca 16,5 ha de teren, aflat pe malul raului Ialomita nu este productiv, autoritatile locale l-au scos in fata investitorilor.

In cele din urma licitatia a fost castigata de o firma din Constanta care si-a propus sa construiasca acolo un cartier cu case de locuit, gradinita, scoala, loc de joaca, magazine etc. „Acum intocmesc proiectul tehnic, dar conform contractului ar trebui sa fie construit ceva pana in 2009.

Investitia se ridica la aproximativ 20 de milioane de euro, iar noi am primit deja redeventa de 164.000 de euro pe anul acesta si aceeasi redeventa o vom primi si la anul. Au concesionat terenul pe 49 de ani si vor plati si impozit pe acest teren. Pentru localitate este foarte importanta aceasta investitie cu atragere de fonduri.

In plus, 1.000 de oameni din localitate vor fi angajati la lucrari” ne-a declarat Veronica Ionita, primarul din Gorgota.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro