Sari direct la conținut

Scandal in conducerea Primariei Ploiesti

Republicanul

Viceprimarul se simte marginalizat

Intr-o conferinta de presa sustinuta la sfarsitul saptamanii trecute, viceprimarul Ploiestiului, Radu Socoleanu, l-a acuzat pe primarul Emil Calota ca a dat o dispozitie prin care i-au fost reduse competentele in cadrul primariei.

„Daca ar fi sa dau curs acestei dispozitii, pe care am returnat-o departamentului juridic, mie nu-mi ramane de facut la primarie decat sa numar copaci sau sa verific termenele de constructii din autorizatii. Este o incercare a primarului Calota de a ma izola in cadrul institutiei, actiune inceputa inca din prima mea zi de mandat”, s-a plans viceprimarul Socoleanu.

El l-a mai acuzat pe edil ca nu l-a consultat in ceea ce priveste intocmirea bugetului pe 2007, recent adoptat de consilierii locali, si ca acesta se comporta ca si cum i-ar fi sef. „Eu sunt subordonat Consiliului Local Ploiesti, nu primarului Calota, si am fost desemnat de cetateni sa le apar interesele”, a completat vicele.

Primarul ii recomanda demisia

De partea cealalta, primarul Emil Calota il contrazice. „Potrivit Legii 286/2006, viceprimarul se afla in subordinea primarului. Ar trebui ca domnul Socoleanu sa citeasca legea, inainte de a face acuzatii nefondate. Oricum, el are lacune de memorie si, daca in aproape trei ani de mandat nu s-a integrat in aparatul administrativ, ar fi mai bine sa demisioneze.

Oricum, personal fac mari eforturi sa-i justific indemnizatia de viceprimar, care nu este deloc mica, pentru ca in timpul programului de lucru el tine conferinte si organizeaza diverse actiuni de partid”, a replicat edilul.

Potrivit dispozitiei primarului 2008/2007, „vicele” Socoleanu are urmatoarele atributii: coordoneaza activitatile de transport si siguranta a circulatiei, verifica activitatea de control a Directiei de Dezvoltare Urbana, monitorizeaza derularea contractului de concesiune a Hipodromului Ploiesti, coordoneaza activitatea de achizitii publice, verifica activitatea Clubului Sportiv al

Municipiului Ploiesti si rezolva problemele ridicate de cetateni prin petitii si reclamatii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro