Sari direct la conținut

Aglomeratie de sefi la Penitenciarul Tirgu Ocna

Gazeta de Bacau

Iata ce declara seful ANP la instalarea in functie: “Principala premisa de la care trebuie sa pornim este aceea ca sistemul penitenciar nu are ca obiective doar custodia si tratamentul detinutilor, beneficiarul real al muncii lucratorilor din penitenciar este chiar comunitatea in ansamblul ei”.

Tot directorul institutiei subordonata Ministerului de Justitie si finantata din alocatii acordate de la bugetul de stat, precum si din venituri extrabugetare, constatase un lucru cit se poate de real. Acela ca prin puscariile din Rominia a gasit “tare multi sefi si sefisori”.

Iacob intentiona chiar o reorganizare in teritoriu, tinind cont ca la nivel de ANP renuntase la 100 de posturi. Presa avea sa consemneze la acea data faptul ca buba sistemului penitenciarelor din Rominia continua sa fie nepotismul. Sot, sotie, matusa, var, cumetri si fini adusi de la sat la oras, maninca o piine alba si au functii caldute, beneficiind totodata si de diverse sporuri.

Ca Marius Iacob avea dreptate, nu punem la indoiala, cum de altfel nu credem ca anume rapoarte din teritoriu facute de corpul de control al ANP au fost “cosmetizate” in asa fel incit schemele stufoase de personal sa ramina identice, spre punerea in aplicare a bunelor intentii afisate de conducerea superioara a Administratiei Nationale a Penitenciarelor si, implicit, a sefei Justitiei

din Rominia, hotarita (inca) sa puna capat coruptiei si sistemului ticalosit autohton. Si totusi, la Tirgu Ocna, departe de Bucuresti, lucrurile par sa nu se fi schimbat, cu toate controalele de la centru efectuate “minutios” de reprezentantul Corpului de Control al ANP.

La control a iesit cum trebuie

Presa locala avea sa semnaleze in repetate rinduri despre bunastarea angajatilor de la Penitenciarul Tirgu Ocna, aflati in numar mare pe… “metru patrat de institutie”. Insusi Marius Iacob preciza ca la Tirgu Ocna, ocuparea este de sub 50%.

Cu toate acestea, nimic de dupa controlul efectuat la Tirgu Ocna nu s-a schimbat, minorii interni ai penitenciarului beneficiind de un personal de patru ori mai mare.

Cum se face ca puscaria de minori de la Tirgu Ocna a beneficiat si continua sa beneficieze de o “atentie deosebita” de la centru, semn ca PSD a stiut sa-si conserve bine relatiile? La Tirgu Ocna s-au facut bani frumosi pe renovari si care au intrat in buzunarele celor aflati in gratiile eternului sef al administratiei locale.

Parolist cu cei care l-au sprijinit in mai multe scrutinuri, Stefan Silochi, edilul sef al orasului Tirgu Ocna, s-a achitat de obligatiile din campanie, angajindu-si rudele si apropiatii in sistem.

Este cit se poate de dubios cum la controlul efectuat de ANP, trimisul de la Bucuresti nu a sesizat luxul de la grajdurile agro-zootehnice, asa-numitul obiectiv GAZ, unde se mai plimba in prezent trei gaini si citiva porci. Si daca tot veni vorba de GAZ, mai spunem ca statia de epurare a apei depaseste cu mult 6 miliarde de lei, chiar daca nu este functionala.

Cu totii stim care este mecanismul obtinerii unor licitatii in Rominia, cind edilul sef o vrea cu tot dinadinsul. Si nimic nu este surprinzator ca la Tirgu Ocna o firma de constructii aflata in gratiile lui Silochi a cistigat lucrarea de renovare la unul dintre pavilioanele penitenciarului, lucrare care a adus in vistieria constructorului cu pricina aproape 20 miliarde de lei.

Ar mai fi de adaugat si faptul ca aici lucreaza sotia si ginerele edilului sef, ca sa nu mai vorbim de directorul adjunct, Maria Giurgiu si sotul acesteia, si ei angajati tot la penitenciarul din Tirgu Ocna. Din garnitura de angajati catalogata de Bucuresti ca fiind normala, mai fac parte si alte rubedenii si consateni adusi de edilului sef de la Tirgu Ocna.

Cit despre directorul acestui penitenciar, voci avizate din zona sustin ca este obedient edilului sef, Stefan Silochi.

Si cu toate acestea, Marius Iacob este hotarit “sa scape de neregulile si abaterile din sistem si sa lupte pentru reforma din inchisori…” Cum? Probabil dupa modelul Elenei Udrea, care inainte de a fi portavocea actualului presedinte al Rominiei, a fost consilier juridic al Partidului Social Democrat, partidul din care face parte si edilul sef al administratiei locale Tirgu Ocna. Sau, altfel spus, relatiile odata dobindite, trebuiesc bine conservate …

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro