Sari direct la conținut

Proiectul „Moina”, la mana lui Boc

Ziua de Cluj

Presedintele CJ, Marius Nicoara, spune ca este dispus la astfel de concesii pentru ca, a precizat el, cel mai important este ca Primaria sa accepte un parteneriat, astfel incat proiectul demarat de CJ privind modernizarea intregii zone aferente stadionului sa poata fi pus pe roate.

Daca Primaria nu intra in asociere, proiectul CJ nu va putea fi sustinut, a recunoscut Nicoara, explicand ca suprafata detinuta de Consiliul Local in zona Moina este de neinlocuit in demersul CJ privind refacerea stadionului pe vechea locatie. Nici un investitor nu vine sa construiasca doar un stadion, pentru ca nu-si va scoate niciodata banii din aceasta investitie.

Or, daca-i oferim posibilitatea sa-si mai faca si niste blocuri, birouri sau magazine, atunci investitia devine rentabila, a spus Nicoara. In cazul in care Primaria nu va accepta sa se asocieze cu CJ, Nicoara trece la planul de rezerva: modernizarea si renovarea stadionului, o solutie temporara, de avarie, care sa permita Universitatii Cluj sa evolueze in Liga I pe Moina.

CJ face primul pas

Nicoara nu s-a intalnit inca cu primarul Emil Boc pentru a dezbate problema stadionului. Nici cele doua comisii speciale, cea a Consiliului Judetean si cea a Primariei, nu au avut vreo initiativa asemanatoare. Cu toate acestea, in sedinta publica a CJ de maine va fi supus la vot un proiect de hotarare care vizeaza asocierea celor doua parti, Consiliu Local si Judetean.

De asemenea, proiectul mai prevede si organizarea unei licitatii publice pentru atragerea unui investitor care sa modernizeze zona stadionului.

Acest lucru include realizarea unui stadion de 30.000 locuri, conform standardelor internationale, realizarea unui complex comercial de tip mall, constructia de birouri, precum si reabilitarea imobilelor existente, crearea unor galerii comerciale, zone de servicii si dotari rezidentiale, amenajari exterioare, de spatii verzi si loisir, dar si regularizarea Somesului Mic.

Marius Nicoara a precizat ca, dupa ce acest proiect va fi votat in sedinta de CJ, ar urma sa aiba loc si preconizata intalnire cu primarul Emil Boc. De alta parere a fost consilierul local UDMR, Laszlo Attila, care face parte si din comisia Primariei pentru stadion.

Cred ca, inainte ca CJ sa voteze acest proiect, ar fi trebuit sa se consulte mai intai cu noi pentru a ajunge la un numitor comun, a spus Laszlo. Pe de alta parte, acesta a recunoscut ca el si colegii sai din comisie nu au avut nici o intalnire care sa conduca la o decizie finala pe care sa poata mai apoi s-o prezinte Consiliului Judetean.

Inca nu ne-am intalnit cu colegii, dar urmeaza s-o facem, a spus Laszlo. El a precizat ca ii va comunica colegului sau din UDMR, care este si consilier judetean, sa ceara amanarea proiectului de asociere initiat de presedintele Nicoara, pana cand situatia se va lamuri si la nivel local. Dupa ce vom ajunge la o intelegere, de abia atunci ar trebui sa fie aprobata si asocierea, a conchis Laszlo.

Stadionul, cum a fost

Stadionul Ion Moina a trecut in patrimoniul CJ, din domeniul public al statului, prin Hotararea Guvernului 223 din 10 februarie 2004 Un teren de fotbal cu zgura, teren de baschet de 17.355 mp, teren de fotbal gazonat, arena sportiva, pista de atletism, tribune cu o capacitate de 27.000 locuri ( tribuna I, tribuna II, peluza) cu spatiile anexe aferente, sase terenuri de tenis cu zgura si tribuna care masoara 8742 mp, acestea au fost suprafetele care au intrat in proprietatea administratiei judetene. Intentia actuala a CJ este aceea de a se asocia atat cu Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca, cat si cu Universitatea Tehnica si Compania Nationala Apele Romane, care detin terenuri in zona.

Aceasta asociatie va atrage, prin licitatie publica, un potential investitor pentru modernizarea zonei, precum si pentru reconstruirea stadionului Moina.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro