Sari direct la conținut

„Sibiul are mai multi bani decat poate cheltui”

Romania libera Editia Transilvania-Banat

Un fond de 10,5 milioane de lei noi (peste trei milioane de euro), suma contractata de Primaria Sibiu pentru investitii in constructia de locuinte sociale, sta nefolosit din cauza faptului ca firmele de constructii nu se inghesuie sa participe la licitatia pentru atribuirea lucrarilor. Luni, 9 octombrie, municipalitatea organizeaza o a doua licitatie pentru desemnarea unui constructor.

Potrivit unor surse din cadrul institutiei, sansele ca proiectul sa fie angajat raman, insa, mici. „Municipiul Sibiu are la dispozitie mai multi bani decat poate cheltui”, a declarat recent primarul orasului, Klaus Iohannis.

Suma de 0,5 milioane RON a fost angajata de Primarie in perioada de vara a acestui an printr-un credit oferit de BRD SG pentru a finanta constructia unui nou cvartal de cinci blocuri cu 110 apartamente de una, doua sau trei camere, in oras. Cu toate acestea, la prima licitatie organizata in luna august nu a participat nici o firma de constructii.

Conducerea administratiei publice locale repeta acum procedurile pentru atribuirea lucrarilor cu intentia de a folosi banii cu destinatia declarata, in caz contrar institutia fiind obligata sa plateasca daune.

Intre timp, firmele locale de constructii se orienteaza inspre proiecte private, mai scumpe, care le asigura comenzi, iar termenele de finalizare pot fi, la nevoie, renegociate.

Consiliul Local a avizat, la ultima sedinta, doua proiecte imobiliare private, in cadrul carora pe strazile Aleea Streaza si Ostirii, urmeaza sa fie construite doua blocuri de locuinte, in total peste 90 de apartamente, cu doua si trei camere.

Amenajate in regim P+4+M, cele doua blocuri vor avea in jur spatii verzi, locuri de parcare disponibile pentru locatarii apartamentelor, precum si spatii comerciale. De mentionat ca viitoarea constructie de pe Aleea Steaza va fi ridicata peste structura partiala a unei centrale termice de cartier dezafectate (CT9 Hipodrom).

Firma de constructii este, insa, obligata, printr-o conditie impusa de Consiliul Local, ca blocul sa nu afecteze accesul si utilitatea unui punct de transformare pentru curent electric si a unei statii de hidrofoare aflate in vecinatatea centralei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro