Sari direct la conținut

O adolescenta si-a pierdut parintele dupa o operatie a deputatului PNL Ion Luchian -„Au lasat-o sa moara pe patul de spital!”

Acuzatii grave

Camelia Angelescu, o ploiesteanca de 39 de ani, a murit la citeva ore dupa ce a fost operata de doctorul urolog Ion Luchian, care este si deputat PNL de Prahova. Rodiana, fiica in virsta de 19 ani, sustine ca mama sa a murit pe patul Spitalului Boldescu, sectie a Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti, din cauza lipsei asistentei medicale.

„Am internat-o pe mama simbata noaptea la Spitalul Boldescu, dupa ce suferise o criza renala. Ea mai avusese o piatra la rinichi si recidivase. Totul a decurs bine pina marti, cind a fost operata de doctorul Luchian, care ne-a spus sa stam linistiti ca a iesit bine interventia. Am inceput sa dam bani in stinga si dreapta la asistente ca sa aiba grija de ea”, povesteste Rodiana.

Cosmarul a inceput marti spre miercuri noaptea. „Cind m-am intors la 12 noaptea arata groaznic. Avea pieptul si buzele vinete, era inconstienta si gemea de dureri. Am inceput sa strig dupa asistente, dar nici nu m-au bagat in seama. Am retinut doua nume: Cristina si Marius.

La doua noaptea m-au dat afara din salon urlind la mine ca stiu ei ce au de facut, sa nu le stresez! Nu era niciun doctor de garda!”, spune tinara, care isi ineaca supararea intr-un siroi de lacrimi. Ea povesteste momentul de groza in care a aflat ca mama sa a murit. „~mpreuna cu bunica mea ne-am intors azi dimineata (n.r. ieri), pe la opt, la spital sa vedem cum se mai simte.

Atunci ni s-a spus ca mama a murit la patru dimineata. Am simtit ca innebunesc! Va dati seama? Au lasat-o sa moara pe spatul de spital!”, isi striga durerea Rodiana. Ulterior, fata a aflat ca medicul care trebuia sa fie de garda, Daniel Nitu, nici macar nu trecuse pe la capatiiul mamei muribunde.

Anchete la spital

La nivelul Spitalului Judetean de Urgenta din Ploiesti a fost demarata, imediat, o ancheta. Directorul institutiei, Adrian Strimbeanu, povesteste ca pacienta Cristina Angelescu a fost internata pe 18 iunie, la ora 8.15, cu o colica renala dreapta. Dupa analizele care se efectuaza inaintea unei operatii, s-a dovedit ca femeia suferea de un calcul, operat pe data de 20 iunie.

Ulterior operatiei, femeia s-a simtit bine, insa, pe 21 iunie, la ora 4.00, medicul de garda i-a costatat stopul cardio-respirator. „S-a incercat resuscitarea, insa nu s-a mai putut face nimic”, a subliniat Strimbeanu. Cadavrul tinerei femei a fost transportat la laboratorul anatomo-patologic al Judeteanului, iar dupa 24 de ore de la deces a fost efectuata necropsia.

De asemenea, in sectia de Urologie a Spitalului Judetean au fost strinse note explicative de la angajatii aflati de serviciu in noaptea respectiva. „Miine de dimineata – astazi, n.r. – va fi demarata si o ancheta administrativa. In functie de rezultatele necropsiei vor fi luate toate masurile disciplinare vizavi de cei care se vor dovediti vinovati”, a subliniat Adrian Strimbeanu.

{i vicepresedintele Colegiului Medicilor Prahova, dr. Adrian Caramida, spune ca s-a inceput o cercetare. „Rezultatele medico-legale sint asteptate miine (astazi – n.r.), iar abia dupa venirea lor se va putea cerceta in profunzime cazul”, a spus Adrian Caramida. O echipa a Colegiului s-a aflat, ieri, in Spitalul Judetean, pentru a cerceta imprejurarile in care s-a produs tragedia.

„Nu sint vinovat!”

Seful sectiei Urologie din cadrul Spitalului Judetean Ploiesti, dr. Ion Luchian, care a operat-o pe Camelia Angelescu, este profund marcat de eveniment. „Cazul a fost unul grav. In termeni populari, pacienta a avut puroi in rinichi. Am operat-o, iar starea post-operatorie era buna. A vizitat-o familia, careia i-a spus la fel, ca se simte bine, ca a scapat de frica unei operatii.

Am inteles ca familia a plecat din spital undeva in jurul orei 12.00 noaptea. Pe la 4.00 dimineata, o asistenta a chemat medicul de garda. Femeia se simtea rau, facuse un stop cardio-respirator. A fost resuscitata, i s-au administrat socuri electrice, dar degeaba. Oricum, eu nu sint vinovat!”, sustine dr. Luchian.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro