Sari direct la conținut

Scandal cu demisii

Salajeanul

Asa cum precizam in editia de sambata, in ultima sedinta a Consiliului Judetean Salaj a fost citita de catre un consilier PD (Zamfir Branduse) demisia lui Gheroghe Stanciu din PD si din functia de consilier judetean. Secretarul Consiliului Judetean, Mircea Chisu, a declarat ca demisia a fost inregistrata vineri (28 aprilie – n.r.).

„Noi am luat act de demisia domnului Stanciu urmand ca aceasta sa fie discutata in urmatoarea sedinta a CJ. Demisia fiind un act unilateral, dansul poate reveni asupra acestei decizii”, a mai spus Mircea Chisu.

Acesta a amintit de un act prin care toti candidatii PD la functiile de consilier se angajau ca in situatia in care demisioneaza din partid sa renunte si la functia de ales, neexistand insa o prevedere legala in acest sens.

„Din cate stiu se discuta de un proiect de lege care sa prevada ca in viitor consilierii care isi dau demisia dintr-un partid sa renunte si la functie, dar e deocamdata un proiect”, a conchis Mircea Chisu.

Contactat telefonic, Gheorghe Stanciu a tinut sa precizeze ca a demisionat din randurile Partidului Democrat si nu din functia de consilier judetean. Mai mult, el a facut si o serie de precizari in acest sens: „Demisiile date de catre noi au fost date inainte de alegerile locale. Vazand ca nu mai sunt dorit si dupa cate s-au intamplat, eu mi-am dat demisia.

Ei s-au folosit de demisia in alb si au completat in fals data demisiei. Eu azi (ieri – n.r) am depus o cerere prin care am specificat demisia din PD si revin asupra declaratiei date in 2004. Sunt in continuare consilier judetean”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro