Sari direct la conținut

Serbarile Zapezii si Sfantul Valentin: Motive de distractie la Baisoara

Buna ziua, Ardeal

Festivalul National „Serbarile Zapezii”, editia a V-a, desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute, in statiunea clujeana Muntele Baisorii s-a bucurat de un eveniment special. Acesta a constat in inaugurarea instalatiei nocturne, care ofera iubitorilor sporturilor de iarna, posibilitatea petrecerii unei bune parti din noapte pe partie.

Distractia i-a cuprins pe toti cei de pe partie, iar atmosfera a fost condimentata cu spectacole de muzica usoara, folclorice, foc de tabara, artificii si cum era de asteptat discoteca in aer liber.

Principalii organizatori ai evenimentului, Valentin Cuibus, directorul Palatului Copiilor din Cluj-Napoca si omul de afaceri Augustin Baciu, ne-au impartasit impresiile dupa acest weekend plin de distractie, petrecut pe partie, alaturi de alti iubitori ai sporturilor de iarna. si ca tot a fost Sfantul Valentin – Ziua Indragostitilor au povestit despre „crezurile” lor in legatura cu aceasta zi.

Valentin Cuibus, directorul Palatului Copiilor:

„Anul viitor vrem sa aducem la festival echipaje din comunitatile romanesti din alte tari”

Buna ziua, Ardeal: Cum vi s-a parut editia de anul acesta a Festivalului National „Serbarile Zapezii”?

Valentin Cuibus: Mi s-a parut una foarte reusita, poate chiar cea mai buna editie din ultimul timp. Cei prezenti s-au simtit foarte bine si ne-au anuntat ca vor sa revina anul viitor. Tocmai de aceea in editia urmatoare vrem sa venim cu ceva nou, e o idee proaspata pe care vreau sa o pun in practica si anume sa aducem anul viitor echipaje din comunitatile romane din alte tari.

Ne-am gandit pentru inceput la comunitati din Bulgaria, Iugoslavia, Moldova si Ungaria. Speram sa reusim, trebuie sa mai vorbim la Ministerul Educatiei pentru alocarea bugetului.

BZA: Cat despre inaugurarea nocturnei.

V.C.: A fost o idee binevenita. Partia in acest moment arata foarte bine, iar tinerii au stat pana tarziu la schiat.

BZA: Cati copii au participat de la Palatul Copiilor si ce premii au obtinut?

V.C.: Nu ne-am axat pe o participare numeroasa si mai ales nu pe cei mai buni i-am luat, mai ales ca am fost gazde. Echipajul cu care puteam participa si care cu siguranta lua toate premiile, a fost plecat pe la alte concursuri. Asa incat am facut un echipaj din incepatori, ne-am axat mai mult pe distractie si pe participarea efectiva la concursuri – care e mai importanta decat castigarea lui.

Am obtinut premii I, II si III de care suntem foarte mandri, caracterul competitiv a fost cel mai important.

BZA: Pentru ca aveti o echipa atat de buna la schi, ce alte activitati mai desfasurati in cadrul Palatului Copiilor?

V.C.: In acest moment avem 47 de cercuri, unde copiii invata de la limbi straine, arte martiale si diferite sporturi, pana la arte plastice si dansuri. Numarul copiilor a crescut in ultimul timp, dar ar creste si mai mult daca am avea o sala de sport. Ori in acest moment noi depasim capacitatea de 4000 de persoane, intrucat avem inscrisi in jur de 5500 de copii.

BZA: Ca tot a fost Sfantul Valentin – Ziua Indragostitilor si mai ales ca ii purtati numele, cat de mult a contat pentru dumneavoasta?

V.C.: Trebuie sa ne adaptam la astfel de sarbatori, mai ales cand cei din jur o sarbatoresc. E placut, am primit multe telefoane de felicitare de la prieteni, chiar nu a fost ca o zi obisnuita. si bineinteles am pregatit cadouri pentru cei de acasa.

Augustin Baciu, sef Hotel Alpin, Baisoara:

„Instalatia de nocturna a fost una dintre cele mai mari realizari ale intreg festivalului”

Buna ziua Ardeal: Cum vi s-a parut editia de anul acesta a Festivalului National „Serbarile Zapezii”?

Augustin Baciu: Pot spune sincer ca a fost cea mai reusita din ultimii trei ani. A fost foarte multa lume, tineret in special care s-a bucurat de zapada si de concursurile care s-au organizat pe partie.

Anul viitor cu siguranta va fi si mai multa lume, pentru ca am primit multumiri si aprecieri, din partea celor care au participat si vom continua cu organizarea festivalului, pentru ca prinde foarte bine la public.

BZA: Inaugurarea instalatiei de nocturna ce rol a avut in toata povestea festivalului?

A.B.: Cel mai important rol daca pot spune asa, pentru ca a contribuit la lungirea programului de schiat. Zeci de persoane au ramas pe partie pana pe la ora doua noaptea si s-au bucurat de zapada existenta, mai ales ca a nins continuu, pe parcursul celor trei zile de festival.

E cea mai noua si mai performanta instalatie de nocturna de pe raza intregului judet si cred ca va prinde foarte bine si in continuare, mai ales ca multi prefera sa schieze pe seara.

BZA: Cum au primit cei prezenti festivalul?

A.B.: „inand cont de participarea numeroasa, peste 3000 de persoane, mai ales in ultima zi de festival, pot spune ca a fost pe deplin o reusita. Distractia a fost in toi, iar copiii s-au intrecut la „slalomul paralel”, „stafeta buclucasa”, „trenuletul” sau „coborarea dirijata cu sania”.

BZA: In calitate de organizator si implicit gazda a festivalului, cum v-ati primit clientii?

A.B.: Clientii bineinteles ca au fost cazati ca la carte si au avut parte de cele mai bune servicii. Au fost foarte multe persoane care au solicitat un loc in hotelul nostru, iar pe parcursul festivalului o parte din copii, in jur de 300, au fost cazati la Cabana Palatului Copiilor.

BZA: :i ca tot a fost Sfantul Valentin – Ziua Indragostitilor cum v-ati pregatit pentru aceasta sarbatoare?

A.B.: Am pregatit in primul rand restaurantul, amenajat cu vaze cu inimioare si flori, pentru fiecare pereche ce isi va petrece seara la Baisoara. Partia ii asteapta pe toti indragostitii, pana tarziu in noapte. Se organizeaza si discoteci in aer liber. Mai mult de atat vom sarbatori si pe 24 februarie, de Dragobete, cand ii asteptam pe indragostiti cu alte surprize.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro