Sari direct la conținut

Atacuri la adresa parlamentarilor de Timis

"Romania libera editia Transilvania Banat"

Liderul PSD Timis, Ilie Sarbu, a pornit o serie de atacuri dure la adresa colegilor parlamentari, reprezentanti ai PNL, dupa ce a fost atacat, la randul sau, de deputatii liberali Viorel Oancea si Cristian Busoi. Replicile au atins, mai degraba, un limbaj de mahala decat unul de ales ai timisenilor in forurile superioare de conducere.

Baza disensiunilor s-a pierdut de mult din vedere, si anume nemultumirea social-democratului cu privire la nerezolvarea a doua cazuri de infractiuni, care au afectat imaginea partidului.

Daca Sarbu l-a atacat dur pe seful Politiei Judetene, comisarul-sef Cristinn Lapadat, liberalii i-au tinut spatele, prin vocile lui Oancea si Busoi.

De altfel, in ultima conferinta de presa, Oancea a facut un pic de haz pe seama subiectelor de tot felul in care liderul PSD se da expert, ba chiar a mentionat si ineditul accident de vanatoare in care Sarbu, fost ministru al Agriculturii, a fost implicat.

„Suprinzator este faptul ca Viorel Oancea regreta, explicit, ca acest lucru nu mi s-a intamplat.

Ranjetele macabre ale liberalilor din jurul sau, prezentate de televiziunile locale, m-au uimit, dar in acelasi timp mi-au starnit un sentiment de mila si compasiune fata de ei amintindu-mi de o replica celebra din istorie: „O, Santa simplicitas!” (O, Sfanta simplicitate!), replica ce li se potriveste perfect celor care, cu zambetul de cioclu pe buze, pot fi atat de cinici incat sa-mi doreasca moartea.

Amuzamentul acestora denota o inconstienta rar intalnita, care demonstreaza ca Oancea si echipa sa prefera in locul politicii ura, cinismul, nebunia chiar”, a comentat Sarbu.

Totodata, deputatul liberal devine, pentru senatorul PSD un „om cu mintea plata, care vede Universul ca pe o tava”, cu „un suflet pustiu, o minte ingusta”.

Pentru ca discursul sau sa fie si mai ilar, Sarbu ii recomanda colegului sau din Parlament sa ia cursuri de limba romana si de dictie, pentru ca „nu a fost in stare, niciodata, sa lege mai mult de doua cuvinte si acelea intrerupte de balbe si dezacorduri”.

Liberalul a preferat sa nu comenteze in nici un fel declaratiile presedintelui filialei PSD, mentionand doar ca stie un profesor foarte bun de dictie, care i-ar putea ajuta pe amandoi la un discurs mai clar.

Pe de alta parte, intr-o a doua declaratie de presa remisa sambata, Ilie Sarbu face referiri la cel mai tanar parlamentar din judet, liberalul Cristian Busoi, numit „un deputat mic la stat, aplecat puternic spre zone dominate de deviatii de tot soiul”, care s-a avantat si el sa atace precedentele discursuri ale mult mai experimentatului Sarbu, pe care l-a numit „fost preot comunist” si „patron de discoteca”.

Drept rasplata, social-democratul ia in vizor „locurile eligibile ale acestui hibrid politic” (Alianta „D.A.”), care au fost ocupate de „parveniti parasutati din diverse colturi ale tarii, in timp ce adevaratii liberali au fost scosi din joc prin josnice manevre de culise”, Sarbu referindu-se la faptul ca Busoi este mehedintean, iar senatorul Adrian Cioroianu este membru al PNL Bucuresti.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro