Sari direct la conținut

Interlopul Iulian Ceia ameninta ca-i va da in vileag pe politistii implicati in traficul cu aur dacic

Realitatea TV Deva

Iulian Ceia se arata dispus sa faca dezvaluri despre ceea ce numeste el adevarata mafie hunedoreana. Eliberat recent din arestul Curtii de Apel Alba, Ceia sustine ca a venit acum momentul sa spuna deschis care este adevarul legat de situatia sa si sa-i nominalizeze totodata pe cei intr-adevar vinovati pentru traficul cu obiecte de patromoniu, cu podoabe si monezi dacice.

Acuzatiile lui Iulian Ceia s-au indreptat in principal spre seful Serviciului de Combatere a Crimei Organizate, comisarul Traian Berbeceanu si spre fostul sef al IJP Hunedoara, chestorul in rezerve Petru Cotolan. Despre cei doi, Iulian Ceia a declarat ca i-au fabricat dosare, desi chiar ei sunt implicati in activitatile infractionale care i-au fost ulterior imputate lui.

„Nu stiu daca Berbeceanu e direct implicat in traficul cu obiecte de patrimoniu, stiu insa sigur ca a gustat din banii rezultati din aceste afaceri.

Cat despre Petru Cotolan, il pot proba oricand, mai ales ca el face deja obiectul unor anchete interne derulate de fostii sai colegi din Ministerul de Interne”, sustine Ceia.

In cursul zilei de astazi, Petru Cotolan a avut in permanenta telefonul mobil inchis, iar Traian Berbeceanu a afirmat ca nu intra in dispute cu bolnavii psihici si ca este foarte posibil sa-l actioneze in judecata pe Iulian Ceia pentru calomnie.

Mai mult, incepand de azi, comisarul Berbeceanu a intrat in concediu. Singurii care au acceptat sa faca o declaratie au fost cei din actuala conducere a IJP Hunedoara, care au afirmat numai ca s-au autosesizat si vor lua masurile legale care se impun.

Iulian Ceia a facut de asemenea acuzatii grave si la adresa prim procurorului adjunct de la Curtea de Apel Alba, AugustinLlazar.

Contactat telefonic, acesta a declarat initial ca nu are timp pentru asemenea discutii, dupa care nu a mai raspuns la telefon, in ciuda faptului ca declaratiile lui Iulian Ceia ii sunt total defavorabile.

” Mi s-a propus sa dau informatii defaimatoare la adresa unor persoane politice, lucru pe care l-am refuzat. Mi s-a cerut de asemenea sa renunt la acuzatiile impotriva procurorului Campeanu si a altor colegi de-ai lui.

Pentru ca am refuzat, am fost apoi arestat timp de 3 saptamani. La finalul discutiei avute cu Augustin Lazar, acesta, tinandu-ma de mana, in prezenta avocatei mele, m-a intrebat: Deci, domnule Iulian Ceia, cum va fi, pace sau razboi?. Eu zic ca in final a fost razboi…”, mai declara inculpatul Ceia.

Iulian Ceia a fost eliberat in data de 21 iunie, alaturi de alte 8 persoane, deoarece judecatorii de la Curtea de Apel Alba au acceptat recursul formulat de acestia impotriva masurii de arestare preventiva pe 29 de zile emise de Tribunalul Hunedoara.

Capetele de acuzare impotriva lui Ceia au fost asociere in vederea savarsirii de infractiuni, nerespectarea regimului de ocrotire a unor bunuri de patrimoniu, efectuare de detectii si sapaturi neautorizate in siturile arheologice, dar si santaj, lipsire de libertate si proxenetism.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro