Sari direct la conținut

Grup de crima organizata – in arest preventiv de 29 de zile

Realitatea TV Deva

Cele 10 persoane din Valea Jiului aduse ieri la Parchetul de pe langa Tribunalul Hunedoara au primit mandate de arestare preventiva pe 29 de zile. Grupul infractional a fost ridicat dupa perchezitii domiciliare ale ofiterilor de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate, sprijiniti in aceasta actiune de politisti din Deva, Petrosani si Hateg.

Pe langa cei 10, un alt complice de-al lor a primit mandat de arestare, dar in lipsa, fiind plecat in Italia.

Dintre cei 10 arestati preventiv, unii sunt garzi de corp, altii nu au nici un loc de munca, iar singura femeie din acest grup de crima organizata este proprietara unei case de amanet.

Daca unii dintre ei sunt recidivisti, altii au antecedente penale, situatie in care subcomisarul Traian Berbeceanu, seful SCCOA sustine ca cei 10 din Valea Jiului reprezinta o grupare cu adevarat periculoasa. Politistii ii aveau in vizor de mult timp, insa actiunea lor a fost ingreunata de faptul ca multe persoane renuntau in ultimul moment sa mai depuna plangere, sub amenintarea mafiotilor din zona.

Ofiterii de la Crima Organizata afirma ca au descins in locuintele suspectilor in cel mai legal mod cu putinta. Apropiatii celor retinuti spun in schimb ca rudele lor au fost bruscate in propriile case si ca politistii au intrat abuziv. Mai mult, in timpul audierilor, cativa suspecti au fost si batuti, mai sustin cei din anturajul lor, care afirma de asemenea ca pot aduce ca probe hainele pline de sange.

Capul grupului de crima organizata din Valea Jiului este cel cunoscut sub porecla Bebe Ilie, iar locotenentii sai sunt Boanghina si Marmudica. Lor li s-au alaturat in activitatile infractionale alti barbati violenti din Valea Jiului, cunoscuti ca Sami, Fantoma, Charlie, Zapata sau Marinarul. Pentru toate capetele de acuzare, cei 10 risca o pedeapsa cu inchisoarea de la 5 la 20 de ani.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro