Sari direct la conținut

La Tebea, sarbatoarea istorica a fost transformata in campanie electorala

Realitatea TV Deva

Prima parte a sarbatorii de la Tebea, cea dedicata politicienilor si oficialitatilor locale, a decurs normal. Reprezentanti ai partidelor si autoritatilor din mai multe judete au depus, conform traditiei, coroane de la flori la mormantul lui Avram Iancu.

Momentul aparitiei sefului statului Ion Iliescu si a premierului Adrian Nastase a fost intarziat insa aproape o ora, motiv de suparare pentru liderii Aliantei DA si pentru presedintele PNG, Gigi Becali.

Acestia au parasit curtea bisericii si nu au mai luat parte la slujba de pomenire a eroilor neamului. Atat Basescu, dar si Becali, au spus ca au venit la Tebea in memoria lui Avram Iancu, nu sa stea sa astepte ore intregi venirea lui Iliescu.

Acesta, alaturi de prim-ministrul Adrian Nastase, au zabovit la Tebea cat sa depuna coroane de flori si sa ia parte la slujba de pomenire.

In graba lor, nu au scapat insa de huiduielile simaptizantilor PRM, aflati ca de obicei in numar foarte mare la Tebea.

Actiunea peremistilor a fost catalogata de Ion Iliescu drept o „autodescalificare” si de Nastase ca fiind un „strigat la luna al somerilor politici”.

Corneliu V adim Tudor a prins si in acest an un moment prielnic si a tinut un discurs politic pe scena pe care nu incepuse inca spectacolul folcloric.

Apoi, intr-o mare graba, a convocat o conferinta de presa, pentru a nu face nimic altceva decat sa-i denigreze pe toti oponentii sai politici.

In binecunoscutul sau stil, Gigi Becali nu s-a putut abtine sa nu le ofere ceva si motilor prezenti la Tebea.

7000 de sticle de bere si 7000 de perechi de carnaciori au fost motivul pentru care cea mai mare ingramadeala a fost in fata camionului de unde bunatatile erau impartite oamenilor.

Si asa, printre amintiri, evocari istorice, caldura, muzica populara si tentative de campanie electorala s-a mai derulat inca o editie a sarbatorii nationale de la Tebea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro