Sari direct la conținut

Gripa aviara – Comandamentul Antiepizootic se reuneste vineri 

HotNews.ro

Comandamentul Antiepizootic Central se va reuni, vineri, la sediul Ministerului Agriculturii, dupa ce autoritatile au confirmat aparitia unui focar de gripa aviara, la Murighiol, in judetul Tulcea, transmite NewsIn.

Predintele Comandamentul este ministrul agriculturii, Dacian Ciolos, in timp ce presedintele Autoritatii Veterinare, Radu Roatis, este vicepresedinte.

La reuniunea de vineri vor participa reprezentanti din Ministerul Agriculturii, Ministerul Sanatatii, Ministerul Trasporturilor si Ministerul Mediului, precum si oficiali de la Mediu, Aparare, Economie si Ministerul Muncii. Reprezentanti ai Secretariatului General al Guvernului vor fi si ei prezenti la reuniunea de maine.

Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Animalelor a confirmat miercuri prezenta virusului gripei aviare intr-o gospodarie din localitatea Murighiol dupa descoperirea unor pasari moarte.

Toate pasarile din gospodarie (56 de gaini si 16 rate) au fost distruse si s-a efectuat prima dezinfectie.

Autoritatile au instituit o zona de protectie si una de supraveghere, iar la intrarile in localitate au fost instalate filtre de dezinfectie.

Purtatorul de cuvant al Comisarului european pentru Agricultura a afirmat ca autoritatile romane au informat CE ca virusul este de tip H5N1, transmisibil la om.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro