Sari direct la conținut

VIDEO Doi copii aflati in tabara la Eforie Sud s-au inecat in mare

HotNews.ro

Doi copii aflati in tabara la Eforie Sud s-au inecat sambata la pranz. Copiii se aflau pe o plaja neamenajata si au intrat in apa intr-un loc in care scaldatul era interzis, cu toate ca erau insotiti de un profesor, anunta Mediafax.

Sambata, o profesoara care insotea grupul a plecat cu zece copii pe o plaja neamenajata din Eforie Sud, iar cinci dintre ei au intrat in apa si s-au dus in larg, pana la o distanta de 100 de metri, desi in zona erau panouri de avertizare. Trei dintre copii au reusit sa se intoarca la mal si sa o anunte pe profesoara, ceilalti doi fiind luati de valurile foarte mari.

In zona in care s-a intamplat tragedia, apa nu este foarte adanca, avand aproximativ 1,60 metri, insa din cauza golfurilor se formeaza curenti foarte puternici. Grupul de la Iasi mai avea de stat in tabara doar doua zile.

Seful Directiei Judetene de Tineret Constanta, Cristina Branzoi, a declarat ca cei doi copii faceau parte dintr-un grup din Iasi venit intr-o tabara internationala la Navodari. Ea a adaugat ca, desi era o zona de plaja neamenajata, la locul respectiv se aflau salvamari, care au atentionat asupra pericolului.

Cristina Branzoi a adaugat ca profesoara insotitoare „categoric a incalcat regulile” in acest caz, precizand ca fiecare profesor semneaza un proces-verbal de instruire atat la plecarea din localitatea de domicliu, cat si la sosirea in tabara.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro