Sari direct la conținut

LIVE Război în Ucraina, ziua 972: Explozie și incendiu la o uzină chimică din Rusia după un atac ucrainean / Moscova anunță că a doborât drone trimise de armata Kievului

HotNews.ro
LIVE Război în Ucraina, ziua 972: Explozie și incendiu la o uzină chimică din Rusia după un atac ucrainean / Moscova anunță că a doborât drone trimise de armata Kievului
Război în Ucraina/Foto: Profimedia

Un oficial rus a anunțat că s-a produs o explozie și a izbucnit un incendiu la o uzină chimică din centrul țării, după un atac ucrainean cu drone. Ministerul rus al Apărării a anunțat că sistemele de apărare au doborât mai multe vehicule aeriene fără pilot.

Evenimentele de marți, ziua 972 a războiului din Ucraina, LIVE:

Sistemele de apărare ucrainene au distrus 42 din 60 de drone lansate de ruși în timpul nopții, potrivit forțele aeriene de la Kiev, transmite Reuters.

Conform sursei citate, aparatele de zobr fără pilot au fost doborâte deasupra unor zone din centrul, sudul și estul Ucrainei.

Oficiali militari de rang înalt, inclusiv generalii americani Philip Breedlove și Ben Hodges, au calculat ce s-ar întâmpla dacă președintele rus Vladimir Putin ar ataca flancul estic al NATO, potrivit Bild, citat de The Moscow Times.

În cel mai negru scenariu la care au lucrat foști comandanți militari NATO și americani în Europa, Letonia și Lituania vor fi primele pe lista Rusiei dacă aceasta va decide să atace un stat membru al alianței nord-atlantice.

Coreea de Sud va lua treptat contramăsuri în conformitate cu nivelul de cooperare militară dintre Rusia și Coreea de Nord, a declarat marți consilierul adjunct pentru securitate națională, Kim Tae-hyo, în cadrul unui briefing, informează Reuters.

Comentariile au fost făcute în timp ce biroul prezidențial al Coreei de Sud a îndemnat Phenianul să retragă imediat trupele nord-coreene care, potrivit Seulului, au fost trimise în Rusia pentru războiul cu Ucraina.

Un atac cu dronă al Ucrainei a avariat două distilerii din regiunea rusă Tula, la sud de Moscova, a declarat marți guvernatorul regional, citat de Reuters.

„Potrivit informațiilor preliminare, nu există victime”, a declarat guvernatorul regiunii Tula, Dmitri Miliayev, pe Telegram. „Specialiștii serviciilor de urgență lucrează la fața locului. Situația este sub control”.

Nu a fost imediat clar cât de mare a fost atacul care a avariat distileriile din orașul Yefremov și satul Luzhkovskyi.

Trei civili, inclusiv un copil, au murit într-un atac rusesc asupra unei zone rezidențiale din regiunea ucraineană Sumî, potrivit guvernatorului regional, informează Reuters.

Oficialul ucrainean a precizat că atacul a avut loc în cursul nopții.

Un atac cu dronă al Ucrainei a provocat o explozie și un incendiu de scurtă durată la o uzină chimică din regiunea Tambov din Rusia, a declarat marți Maxim Yegorov, guvernatorul regiunii Tambov, transmite Reuters.

„Potrivit informațiilor preliminare, nu există victime, a declarat Yegorov pe mesageria Telegram.

Marți dimineața, ministerul rus al Apărării a anunțat că sistemele de apărare aeriană au distrus 18 drone ucrainene deasupra mai multor regiuni ruse în cursul nopții.

Unsprezece drone au fost doborâte deasupra teritoriului regiunii Briansk, trei deasupra regiunii Belgorod, iar restul deasupra regiunilor Kursk, Tula și Oriol, a declarat ministerul pe Telegram.

Statele Unite au afirmat luni că nu sunt în măsură să confirme că soldaţi nord-coreeni au fost trimişi pe frontul ucrainean alături de forţele ruse, considerând, în acelaşi timp, că o astfel de evoluţie ar fi „periculoasă”, transmit AFP și Agerpres.

Sinteza celor mai recente evenimente:

–––

Informațiile de luni, ziua 971 a războiului din Ucraina, au fost LIVE aici pe HotNews.ro

INTERVIURILE HotNews.ro