Sari direct la conținut

Peste un milion de măști de protecție, distribuite medicilor de familie

HotNews.ro
Coada la medic, Foto: AGERPRES
Coada la medic, Foto: AGERPRES

Peste 1,1 milioane de măști de protecție vor fi distribuite medicilor de familie începând de astăzi, anunță Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Medicii de familie au atras atenția în ultimele săptămâni că, deși se află și ei în prima linie în lupta cu coronavirusul – mulți pacienți li se adresează mai întâi lor și apoi spitalelor – nu au beneficiat până acum de niciun fel de echipamente de protecție din partea statului român, iar o parte dintre ei și-au cumpărat singuri astfel de echipamente.

Începând de astăzi, 1.121.800 de măști chirurgicale cu trei pliuri vor fi distribuite de CNAS către medicii de familie, prin intermediul caselor de asigurări de sănătate (CAS) cu care aceștia se află în contract.

Măștile au fost repartizate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență către CNAS pentru asigurarea condițiilor corespunzătoare de protecție a personalului din asistența medicală primară din întreaga țară, conform Ordinului 74549/06.04.2020 al Comandantului Acțiunii, secretar de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, arată Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Echipamentele vor ajunge la casele de asigurări de sănătate cu mijloace de transport asigurate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, iar distribuția măștilor către medicii de familie se va face în cel mai scurt timp posibil de la primirea acestora la Casa de asigurări, mai precizează CNAS.

Echipamentele care vor ajunge la medicii de familie reprezintă o parte din donația de 4.150.000 de măști chirurgicale pe care SC Dante International SA (eMAG) a direcționat-o către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, cu scopul de a proteja personalul din structurile vitale pentru funcționarea statului în această perioadă dificilă, arată Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro