Sari direct la conținut

În Spania, masca nu mai e obligatorie în aer liber, dar mulți spanioli continuă să o poarte VIDEO

HotNews.ro
Spania renunta la masca in aer liber, Foto: Captura video
Spania renunta la masca in aer liber, Foto: Captura video

Spaniolilor li s-a permis începând de sâmbătă să iasă la plimbare în parc sau pentru o excursie la plajă fără mască de protecție după mai bine de un an, dar unii oameni nu s-au grăbit să renunțe la măsura de protecție împotriva COVID-19, relatează Reuters.

„Sunt surprins pentru că mă așteptam să văd mulți oameni fără măști, dar majoritatea le poartă în continuare”, a spus Manuel Mas, 40 de ani, un cântăreț, în centrul capitalei, Madrid.

În timp ce măștile nu mai trebuie purtate în aer liber după relaxarea măsurilor în țară, oamenii trebuie le folosească totuși în interior sau în spații aglomerate în aer liber, unde distanța socială este imposibilă.

Andrea Sosa, în vârstă de 20 de ani, o chelneriță din Madrid, a spus că va continua să-și țină fața acoperită pentru că nu este încă vaccinată.

„Pentru mine este important să porți masca în continuare”, a spus ea în timp ce aștepta să se întâlnească cu un prieten în piața aglomerată Puerta del Sol din oraș.

Rata de infectare în ultimele 14 zile la nivel național în Spania a fost de 95 de cazuri la 100.000 de locuitori, în scădere față de aproximativ 150 de cazuri în urmă cu o lună, potrivit cifrelor de vineri ale Ministerului Spaniol al Sănătății.

Jumătate din cei 47 de milioane de locuitori ai Spaniei au primit cel puțin o doză de vaccin anti-Covid, a declarat ministerul la începutul acestei săptămâni.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro