Sari direct la conținut

Șeful NASA, numit recent pentru a coordona o nouă misiune de trimitere a astronauților pe lună, a demisionat

HotNews.ro
NASA, Foto: Hotnews
NASA, Foto: Hotnews

Șeful NASA angajat în aprilie pentru a coordona strategia privind trimiterea de astronauți pe lună până în 2024 a demisionat, pe fondul conflictelor interne și al disputelor privind susținerea programului de către congresul SUA, scrie Reuters.

Mark Sirangelo, numit în urmă cu doar șase săptămâni ca asistent special al directorului Jim Bridenstine, a părăsit NASA în condițiile în care agenția spațială americană a abandonat planurile de reorganizare internă din cauza rezervelor exprimate de congress, a precizat Bridenstine, într-o declarație de presă.

Potrivit unor surse, Sirangelo a fost escortat în afara sediului NASA din Washington imediat după demisie.

Plecarea sa are loc la scurt timp după ce membrii congresului SUA au respins proiectul de înființare a unui departament separat în interiorul agenției care să se ocupe strict de misiunea de trimitere a astronauților pe lună și de explorarea plantei Marte.

”Propunerea nu a fost aprobată, așa încât vom continua să funcționăm pe actuala organigramă”, a precizat Bridenstine. Săptămâna trecută, administrația Trump a cerut congresului să majoreze bugetul NASA cu 1,6 miliarde de dolari, bani din care ar fi urmat să fie finanțat programul de trimitere a unui nou echipaj pe lună până în 2024, la mai bine de jumătate de secol de la misiunea Apollo 11 (20 iulie 1969).

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro