Sari direct la conținut

Funcționarii publici pot fi plasați în concediu de odihnă, la decizia angajatorului

HotNews.ro
In concediu, Foto: MorgueFile.com
In concediu, Foto: MorgueFile.com

Angajații din sectorul public pot fi plasați în concediu de odihnă prin decizie unilaterală a angajatorului. Prevederea apare în Anexa nr. 1 a decretului de prelungire cu 30 de zile a stării de urgență, semnat marți de președintele Klaus Iohannis.

Totodată, angajatorii pot dispune unilateral și întreruperea concediilor de odihnă, de studii etc.

Ce prevede Anexa nr.2:

Pe durata stării de urgență, în funcție de specificul activității și de nevoi, pentru personalul din sectorul public, angajatorul:

  • a) poate dispune unilateral întreruperea concediilor de odihnă, de odihnă suplimentare, fără plată, de studii și pentru formare profesională ale personalului angajat și reluarea activității;
  • b) poate dispune unilateral sau aproba efectuarea totală/parțială a concediului de odihnă sau de odihnă suplimentar al personalului angajat.

Totodată, prin excepție de la prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, persoana îndreptățită își păstrează stimulentul de inserție în situația pierderii locului de muncă ca urmare a efectelor epidemiei COVID-19.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro