Sari direct la conținut

Cazul copilului care a suferit arsuri după ce o conductă de apă caldă s-a spart pe o stradă din București. Termoenergetica: În Capitală există multe zone cu probleme similare

HotNews.ro
Avarie la o magistrala de apa, Foto: Captura video Facebook
Avarie la o magistrala de apa, Foto: Captura video Facebook

Un copil de 9 ani a suferit arsuri, luni seară, după ce o conductă cu apă fierbinte s-a spart pe o stradă din Sectorul 1 al Capitalei. Termoenergetica afirmă că incidentul s-a produs într-un spațiu verde situat între blocuri, unde, din cauza fisurării unei conducte, apa caldă a iesit la suprafață. Compania mai spune că în București pierderile din conducte sunt la un nivel de aproximativ 2000 de tone de apă fierbinte pe oră și „din această cauză pot fi locuri similare și în alte zone”.

Poliția Capitalei a anunțat luni seară că un copil a suferit arsuri la un picior după ce a căzut într-o groapă săpată în Sectorul 1 pentru a permite accesul la o conductă de apă caldă.

Compania Municipală Termoenergetica a reacționat, marți, și a explicat că în jurul orelor 20.20 la call-center s-a primit o sesizare de la un cetățean care semnala că un copil a călcat într-o alveolă/zonă cu apă fierbinte, pe un teren din zona străzii Hrisovului nr. 32 din Sectorul 1 (cartierul Pajura).

În urma verificărilor s-a stabilit că incidentul s-a produs într-un spațiu verde (împrejmuit parțial cu gard) situat între blocuri, unde, din cauza fisurării unei conducte, apa caldă a iesit la suprafață.

Compania precizează că zona a fost împrejmuită cu bandă inscripționată și plasă de protecție.

  • „Ne exprimăm regretul față de cele întâmplate și sperăm, alături de familie, într-o recuperare cât mai rapidă și ușoară a copilului.
  • Compania Termoenergetica depune toate eforturile ca astfel de evenimente nedorite să nu mai aibă loc. Din cauza stării de degradare a conductelor, în Capitală există multe zone cu probleme similare”, susține compania, într-un comunicat de presă.

Termoenergetica mai spune că angajații companiei intervin zilnic pentru remedierea avariilor, însă „resursele sunt limitate și nu pot acoperi toate problemele”.

Potrivit sursei citate, pierderile din conducte sunt la un nivel de aproximativ 2000 de tone de apă fierbinte pe oră și din această cauză pot fi locuri similare și în alte zone din București.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro