Sari direct la conținut

Marius Budăi anunţă că pachetul social asumat de coaliţie a fost finalizat

HotNews.ro
Marius Budăi, Foto: Guvern
Marius Budăi, Foto: Guvern

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat, vineri seară, că pachetul social asumat de coaliţie a fost finalizat, după ce Guvernul a aprobat ajutorul pentru pensionarii cu venituri de până la 1.600 de lei.

”Pachetul social asumat de coaliţia aflată la guvernare a fost încheiat astăzi cu aprobarea ultimului act normativ (…) implementarea acelui ajutor social, acordat o singură dată, în luna ianuarie, pensionarilor care au până la 1.600 şi 1.600 de lei”, a declarat Marius Budăi, vineri, la finalul şedinţei de Guvern.

Ministrul a precizat că este o măsură care să facă ”un scut” în jurul celor mai nevoiaşi şi faţa valului de scumpiri.

  • „În programul de guvernare, coaliția politică a trasat atunci un jalon referitor la un sprijin financiar de 1.200 de lei. Și cu toții în comunicarea publică și în solicitările noastre spuneam că partea de jos din punct de vedere valoric a pensiilor trebuie sprijinită cumva diferențiat și îi ajutăm pe cei cu pensii mai mici. S-a majorat, prin ordonanța de astăzi, pensia minimă de la 800 de lei la 1.000 de lei și avem acest ajutor.
  • Persoanele care au, de exemplu, pensia minimă acum de 1.000 de lei primesc 1.200 lei, astfel încât, în luna ianuarie, vor avea un venit de 2.200 de lei; pe același principiu se merge ca toți pensionarii din România care au pensie mai mică sau egală cu 1.600 de lei să aibă, în luna ianuarie, acel venit de 2.200 de lei, astfel încât se face gradual calculul și se implementează această măsură.”, a declarat miercuri, 15 decembrie, Marius Budăi.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro