Sari direct la conținut

Atacul din Grădina Botanică din Craiova: Tânărul înjunghiat va fi externat astăzi

HotNews.ro
Spital, Foto: Oxfordsquare | Dreamstime.com
Spital, Foto: Oxfordsquare | Dreamstime.com

Tânărul în vârstă de 19 ani care a fost înjunghiat în timp ce se plimba împreună cu o adolescentă în Grădina Botanică din Craiova, în 27 iunie, va fi externat luni, au anunțat reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă. Reamintim că tânărul a fost grav rănit, iar prietena lui în vârstă de 14 ani a murit după ce au fost atacați cu un cuțit de către un adolescent de 17 ani.

„Pacientul are o evoluţie favorabilă şi va fi externat în cursul zilei de azi”, au transmis luni oficialii unităţii sanitare, citați de News.ro.

În urmă cu o săptămână, băiatul fusese transferat din secția de terapie intensivă, după ce s-a aflat în stare critică, suferind multiple leziuni în urma atacului. Iniţial, pronosticul medicilor în cazul lui Emanuel a fost rezervat.

Reamintim că Emanuel și Melis, în vârstă de 14 ani, au fost înjunghiaţi în timp ce se plimbau în Grădina Botanică din Craiova, iar fata nu a supravieţuit atacului. Melis era absolventă a Colegiului Național Pedagogic din Craiova și tocmai susținuse Evaluarea Națională.

Cine este atacatorul

Atacatorul are 17 ani și este elev al Colegiului Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, el fiind arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru omor şi tentativă de omor.

Conform Parchetului Tribunalului Dolj, în rucsacul băiatului a fost găsită arma crimei – un cuțit cu lama de 19 centimetri: „În timp ce se afla în Grădina Botanică, aparent pe fondul unui conflict spontan cu alţi doi tineri, a scos din rucsacul pe care-l avea asupra sa un cuţit cu lama de 19 cm, cu care a înjunghiat-o iniţial pe persoana vătămată în vârstă de 19 ani în zona toracelui, iar apoi pe victima în vârstă de 14 ani, aplicându-i mai multe lovituri cu corpul tăietor, una dintre acestea în zona cervicală inferioară”.

Băiatul este fiul unui polițist de la IPJ Dolj, care lucrează la o secție rurală. El este elev în clasa a XI-a la Colegiului Național Militar „Tudor Vladimirescu”, nefiind înregistrat cu abateri disciplinare grave, conform reprezentanților liceului.

  • „Pe parcursul celor trei ani de studii în instituția noastră, elevul a avut rezultate bune la învățătură, a absolvit ultimul an de studii, respectiv clasa a XI-a, cu media 7,67, nefiind înregistrat cu abateri disciplinare grave.
  • A fost declarat apt în urma testărilor psihologice desfășurate în cadrul proceselor de selecție, conform baremelor în vigoare pentru admiterea în învățământul militar liceal.
  • Conducerea instituției de învățământ va pune la dispoziția autorităților care desfășoară cercetările penale toate datele și informațiile necesare. În paralel, a fost numită o comisie internă pentru cercetarea împrejurărilor în care s-a produs acest incident grav”, a transmis Colegiul Naţional Militar ,,Tudor Vladimirescu” din Craiova.

CITEȘTE ȘI: Primarul Craiovei, despre atacatorul din Grădina Botanică: „Un psihopat, a venit de la el din comună special să ucidă” / Ce spun polițiștii din parc care s-au întâlnit cu băiatul înainte de tragedie / Momentul în care a fost prins de polițiști – VIDEO

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro