Sari direct la conținut

„Prințul Clisurii”, fost primar în Caraș-Severin, reținut pentru trafic de minori și proxenetism

HotNews.ro
Sigla DIICOT, Foto: AGERPRES
Sigla DIICOT, Foto: AGERPRES

O fată de 11 ani, dar și mai multe femei au fost abuzate și traficate de o rețea din Caraș-Severin, iar șeful grupării ar fi un fost primar din județ, cunoscut drept „Prințul Clisurii”. El a fost reținut de procurorii DIICOT.

Omer Radovancovici, fostul primar al localității Pojejena din Caraș-Severin, cunoscut în zonă drept „Prințul clisurii”, a fost reținut pentru trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism, act sexual cu un minor, corupere sexuală a minorilor, dar și uz de armă fără drept, conform Digi 24 și Antena 3. În acest caz, procurorii DIICOT au reținut și o femeie.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în perioada mai-octombrie 2023, un bărbat ar fi convins-o pe femeia cu care ar fi avut o relaţie extraconjugală să o determine pe fiica ei minoră, de 11 ani, şi pe nepoata acesteia, majoră, să asiste, să participe şi ulterior să efectueze acte de natură sexuală în vederea exploatării sexuale a celor două victime.

„Inculpata a acceptat şi, uzând de autoritatea pe care o avea asupra celor două persoane vătămate, le-a determinat să satisfacă cererile inculpatului, fiind exploatate sexual în beneficiul acestuia”, spun procurorii DIICOT.

Bărbatul este acuzat, de asemenea, că, împreună cu alţi suspecţi, a constituit un grup infracţional organizat ai cărui membri au participat la partide de vânătoare pe un fond de vânătoare din judeţul Caraş-Severin, unde au fost folosite inclusiv arme de vânătoare deţinute ilegal, conform DIICOT.

Carnea de vânat a fost procesată şi ulterior vândută sau oferită cadou în scopul obţinerii unor servicii de interes pentru membrii grupului.

„Totodată, în cadrul întrunirilor şi petrecerilor cu circuit închis la care au participat membrii grupului şi persoane din anturajul acestora, inculpatul a înlesnit practicarea prostituţiei de către mai multe femei, în scopul obţinerii unor foloase”, arată DIICOT într-un comunicat de presă.

Conform procurorilor, până în prezent au fost identificate cinci victime majore.

Ales pentru prima dată în 2004 primar al comunei Pojejena, pe lista PDL, Omer Radovancovici, considerat șeful celei mai mari rețele de țigări de contrabandă de țigări din Clisura Dunării, a fost arestat în 2006 în urma unei acțiuni a DIICOT, scrie expresdebanat.ro. După ce a fost închis mai bine de un an, el a revenit în funcția de primar.

În februarie 2013, „Prințul Clisurii” a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul contrabandei cu țigări și organizare de grup infracțional, alături de șefi ai Poliției de Frontieră Caraș-Severin, notează expresdebanat.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro