Sari direct la conținut

VIDEO Scene suprarealiste la Alba Iulia, unde primarul USR, Gheorghe Funar și președintele AUR Deva au „judecat” Imperiul Austro Ungar / Nu a durat mult până când Funar a ajuns la tunelurile dacice

HotNews.ro
„Proces” istoric la Alba Iulia, a fost „condamnat” Imperiul Austro Ungar, Foto: Captura YouTube
„Proces” istoric la Alba Iulia, a fost „condamnat” Imperiul Austro Ungar, Foto: Captura YouTube

Scene suprarealiste la Alba Iulia, unde la o masă cu un tricolor pe post de față de masă s-au așezat primarul USR al orașului, Gabriel Pleșa, fostul primar din Cluj, Gheorghe Funar și președintele AUR Deva, Tiberiu Bârstan cu scopul de a „judeca pentru crimă” Imperiul Austro Ungar, potrivit Alba24.

Lângă cei trei au ajuns și Daniela Petronela Anca și Letiția Aman, membru AUR Caraș-Severin. Totul s-a întâmplat la Alba Iulia, joi, la „procesul” deschis împotriva Imperiului Austro-ungar, pentru crimele comise asupra revoluționarilor din Apuseni, Horea, Cloșca și Crișan.

Procesul, unul simbolic, dar cu „mari urmări istorice” după cum insistau cei prezenți a fost deschis de autointitulatul scriitor, jurnalist și istoric literar, Laurean Stănchescu.

Pleșa, Funar, Bârstan, Anca și Letiția au fost convocați la masă pe post de juriu. Însă ca procesul să „intre în istorie” pe esplanada obeliscului din Alba Iulia au fost prezenți martori. Cu telefoanele deschise pe live-uri, martorii înregistrau „momentul istoric”. Martorii în sine mare parte membri AUR și câteva persoane care sorbeau fiecare cuvânt aruncat din microfonul cu ecou.

Spre final, președintele AUR Deva, Tiberiu Bârstan, a explicat pentru ce este „condamnnat” imperiul, dar nu destul de clar. Atunci, a intervenit „procurorul istoric” Stănchescu: „Este condamnat pentru toate atrocitățile făcute aici. Condamnarea de astăzi este bine venită, nu este doar o condamnare simbolică ci una cu gravitație politică și istorică”, se precipită Stănchescu când motivează sentința.

După „sentință” fostul primar din Cluj, Funar, a pus mâna pe microfon. Acesta a spus că trebuie interzise statuile unor figuri istorice din țară care au făcut crime împotriva românilor. Însă, discursul a deraiat rapid.

„Împăratul Traian a asistat personal la ștergerea de pe suprafața pământului a primei capitale de Planeta Pământ, Sarmisegetussa, care s-a aflat lângă Hațeg, pe o suprafață de 400 de hectare. Sub această capitală, în care intrau cel puțin 100.000 de luptători, a fost construit și se află acolo primul oraș subteran de pe planeta Pământ. Din orașul subteran pleacă tuneluri în țară și în lume”, a spus Funar, potrivit Alba24.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro