Sari direct la conținut

Florin Piersic, reevaluat cardiologic. Ultimele informații transmise de medici despre starea actorului

HotNews.ro
Florin Piersic, Foto: AGERPRES
Florin Piersic, Foto: AGERPRES

Florin Piersic a fost reevaluat cardiologic, vineri, iar starea sa generală este una stabilă, fără modificări semnificative față de zilele anterioare, au informat reprezentanții Spitalului „Foișor” din București, unde este internat actorul în vârstă de 88 de ani.

„Vă informăm că, astăzi, domnul Florin Piersic a fost reevaluat cardiologic și se prezintă cu stare generală stabilă, fără modificări semnificative față de zilele anterioare”, a transmis managerul interimar al Spitalului „Foișor”, Şerban Dragosloveanu, printr-un comunicat de presă.

„Continuăm monitorizarea funcțiilor vitale, a probelor inflamatorii și a programului de kinetoterapie”, a mai precizat sursa citată.

În urmă cu o zi, Florin Piersic a fost mutat din secția ATI într-un salon din Compartimentul septic al Spitalului Foișor. Actorul în vârstă de 88 de ani a început să se deplaseze pe distanțe scurte cu ajutorul unui cadru de mers, după cum au anuntat reprezentanții unității medicale.

Tratat în patru spitale într-o lună

Problemele pentru Florin Piersic au început la mijlocul lunii aprilie, când actorul a ajuns la Spitalul Militar din Cluj. Pe 29 aprilie, el a fost transferat la Institului Inimii din Cluj. Pe 7 mai, medicii clujeni au decis să îl transfere pe Piersic la Institutul Matei Balș din București.

Pe data de 9 mai, Florin Piersic a fost transferat la Spitalul Foișor din Capitală, de la Institutul Matei Balș. Foișor este al patrulea spital unde a ajuns actorul, în ultimele săptămâni.

La momentul internării la Foișor, reprezentanții spitalului au transmis că starea actorului era „gravă, în urma unui sepsis cu punct de plecare de la nivelul unei proteze totale de genunchi”.

În aceeași zi, Florin Piersic a fost operat pentru extragerea protezei de genunchi ce devenise sursă de infecție.

În următoarele zile după această intervenție, reprezentanții Spitalului Foișor au anunțat că starea actorului este stabilă și a început să se amelioreze, iar actorul „s-a ridicat în picioare la marginea patului după mai multe săptămâni”.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro