Sari direct la conținut

Cei mai mulți fac asta când le ajunge cuțitul la os, dar e prea târziu. Cum arată și cât costă cea mai mare provocare profesională din viață?

​​Panorama.ro
Schimbarea carierei, o decizie dificilă, Foto: Shutterstock
Schimbarea carierei, o decizie dificilă, Foto: Shutterstock

Carmen Cimpoae, 34 de ani, și-a schimbat viața profesională în toamna lui 2021, când a devenit învățătoare în comuna Sânpetru, la 8 kilometri de Brașov. S-a format gratuit, prin ONG-ul Teach for Romania, dar, pentru stabilitate și ca să ocupe un post de titular, s-a întors la facultate.

Era o perioadă în care oameni de peste tot își dădeau demisia și căutau joburi noi sau alegeau alte cariere.

Până atunci, Carmen lucrase în industria hotelieră. În cei zece ani petrecuți în Cipru și în Anglia, s-a ocupat de rezervări și de office management.

„Am revenit în țară, pentru că mi-am dorit o schimbare, să pot să încerc ceva aici”, povestește ea. Se întâmpla cu puțin timp înainte de pandemie. Au fost niște luni în care n-a lucrat, apoi a preluat conducerea unui ONG.

„Ce vrei să te faci când o să fii mare” se numără printre întrebările pe care le aud frecvent copiii născuți în România. De la rude, de la profesori, de la prieteni. În multe cazuri, planul e făcut din timp: trebuie să înveți la o anumită școală generală, ca să prinzi loc la acel liceu care îți asigură un loc la cea mai potrivită facultate. După aceea, îți găsești un job și-ți vezi de carieră. Rar ți se spune că s-ar putea să te răzgândești într-o zi și că acel plan bine pus la punct e de fapt doar o parte din viața ta.

Citește mai mult pe Panorama.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro