Sari direct la conținut

Explozia de la Dedeman din Botoșani. Patru victime sunt în continuare în stare gravă

HotNews.ro
Unitate primire urgente, Foto: Inquam Photos / George Calin
Unitate primire urgente, Foto: Inquam Photos / George Calin

Opt din 15 persoane care au fost rănite în explozia de la magazinul Dedeman din Botoșani au fost externate. Doi pacienți internați la Spitalul Floreasca din București sunt în continuare în stare gravă, aceștia fiind intubați.

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Spiridon din Iași sunt internate trei victime, potrivit Ministerului Sănătății. Doi pacienți sunt intubați, unul cu stare generală staționară și unul cu stare generală gravă, instabilă. Pacientul internat în secția de Terapie Intensivă are o evoluție favorabilă.

Două victime sunt internate la Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca). Ambii pacienți sunt intubați, iar starea acestora rămâne gravă, având în vedere că sunt afectate căile respiratorii.

„Pacienții internați în cursul zilei de 7.06.2024 în cadrul Centrului pentru Arși – Spitalul Clinic de Urgență București, singura structură sanitară de acest tip din țară, cu arsuri prin flacără rezultate în urma unui accident colectiv – traumatism prin explozie, pe o suprafață de 20-25% prezintă un prognostic rezervat. Pacienții beneficiază în cadrul Centrului pentru arși de îngrijiri corespunzătoare conform protocoalelor existente”, au transmis reprezentații Spitalului Floreasca.

La Spitalul Județean de Urgență “Mavromati” Botoșani, două persoane rănite în explozia de vineri au fost internate la cerere, potrivit Ministerului Sănătății. Pacienții au o stare generală bună, iar evoluția lor este favorabilă.

De asemenea, 8 pacienți au fost externați din Spitalul Județean de Urgență “Mavromati” Botoșani.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro