Sari direct la conținut

R. Moldova: Blocul pro-european ACUM îi cheamă pe socialiștii lui Dodon la discuții pentru ”dezoligarhizarea” țării

HotNews.ro
R. Moldova: Blocul pro-european ACUM îi cheamă pe socialiștii lui Dodon la discuții pentru ”dezoligarhizarea” țării

Blocul politic pro-european ACUM, condus de Maia Sandu și Andrei Năstase, au invitat la negocieri pe socialiștii președintelui Igor Dodon pentru a discuta despre măsuri de ”dezoligarhizare” a Republicii Moldova, scrie presa de peste Prut.

Discuțiile, venite în contextul blocajului politic în care s-a ajuns în țara vecină după alegerile parlamentare, ar urma să aibă loc marți, sau în altă zi asupra căreia cele două părți ar putea conveni.

Invitația a fost făcută ”având în vedere pachetul de acte legislative antioligarhice înregistrat la Secretariatul Parlamentului și fiind deschiși pentru dezbaterea publică în vederea îmbunătățirii acestuia, precum și discutarea altor potențiale inițiative în vederea dezoligarhizării țării”.

”Procesul de constituire a organelor de lucru ale Parlamentului este tergiversat, fiind blocată discutarea și adoptarea legilor necesare pentru eliberarea statului din captivitatea sistemului oligarhic”, argumentează blocul politic condus de Sandu și Năstase

ACUM a mai făcut o invitație la discuții adresată tuturor „deputaților care nu sunt controlați de regimul oligarhic”. Atunci, deputații PSRM nu s-au prezentat la discuții, invocând că nu au primit o invitație personalizată, notează deschide.md.

Socialiștii i-au chemat pe cei din ACUM, după alegerile din februarie, pentru negocieri de formare a unei majorități parlamentare, însă alianța pro-europeană a refuzat, lucru calificat de PSRM drep ”iresponsabil”. Maia Sandu și Andrei Năstase au refuzat și invitația similară venită din partea Partidului Democrat al oligarhului Vlad Plahotniuc.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro