Sari direct la conținut

Cum tratează presa turcă capturarea nepotului lui Fetullah Gülen: Terorist și agresor sexual de minori

HotNews.ro
Cum tratează presa turcă capturarea nepotului lui Fetullah Gülen: Terorist și agresor sexual de minori

Cotidianul turc Sabah scrie că Selahaddin Gülen, nepotul lui Fetullah Gülen este liderul organizației teroriste Güleniste, FETÖ și că acesta a fost capturat și adus în Turcia în urma unei operațiuni transfrontaliere a Serviciul Turc de Informații (MIT), citează Rador.

”Selahaddin Gülen este în același timp cumnatul lui Cevdet Türkyolu, așa-zisul șef al cancelariei lui Fetullah Gülen (Fetullah Gülen și organizația pe care o conduce, Mișcarea Gülenistă sau FETÖ, sunt acuzați de administrația de la Ankara de organizarea tentativei de puci din Turcia din 15 iulie 2016 – n.red.)

Fotografiat cu mâinile încătușate între două steaguri ale Turciei, Selahaddin Gülen este persoana care asigura comunicarea între structura executivă care a organizat tentativa de lovitură de stat din 15 iulie din Turcia și liderul organizației.”, scrie Sabah.

Selahaddin Gülen, acuzat și de agresiuni sexuale față de minori

Sabah mai susține că Selahaddin Gülen pe al cărui nume exista o cerere de arestare sub acuzația „de a fi membru al unei organizații armate teroriste” era căutat în același timp și pentru acuzația de agresiuni sexuale față de minori.

Președintele Erdoğan declarase pe 19 mai că „Vom anunța un nume important din echipa FETÖ, l-am tras la răspundere”.

Turcia a ‘repatriat’ mai multe zeci de persoane acuzate de apartenenţă la mişcarea lui Fethullah Gülen

Selahaddin Gülen este acuzat de apartenenţă la ”organizaţia teroristă FETO’, aşa cum descrie Ankara mişcarea predicatorului Fethullah Gülen, exilat în SUA şi care neagă orice implicare în tentativa de lovitură de stat din 2016.

De la acel eveniment, Turcia a ‘repatriat’ mai multe zeci de persoane acuzate de apartenenţă la mişcarea lui Fethullah Gülen, mai ales din ţări din Balcani şi din Africa.

În 2018, răpirea din Kosovo de către agenţi ai MIT a şase cetăţeni turci acuzaţi de legături cu Gülen a provocat o criză politică la Pristina, ce a condus la demiterea ministrului de interne şi a şefului serviciului de informaţii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro